Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Миро за песента си "Любов като небе": Тя е нещо, което да те усмихне, независимо в какво настроение си
Автор: Георги Иванов 12:28 / 10.06.2024Коментари (0)1463
© Фокус
"Любов като небе" е песен, която независимо в какво настроение си бил или как се чувстваш, е нещо, което да те усмихне. Това каза в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус" певецът Миро, избран за БГ изпълнител на 2023 година.

Песента идва с настъпващото лято и има позитивно, ведро, леко звучене, решено в стила на 80-те и 90-те години на ХХ век. "Имаме нужда от позитивна музика. Аз имам нужда. И понеже имам, заповядайте, всички да вземат от това".

Идеята за песента е била осъществява заедно с музиканта Крум Георгиев, който е предложил основния мотив за мелодията на саксофона. Споделя, че за текста на песента е отишла една година, защото не са успели да хванат темата на песента. "Крум си представяше, че песента е за голямата любов, която идва към теб, и аз исках да се съобразя с това. Но истината е, че исках парчето да бъде една песен, с която да се събудиш сутринта и да ти е хубаво".

Миро споделя още, че една година с екипа му постоянно са работили по песента и накрая написва текста от раз в деня, когато трябва да влезе да я запише. "Аз написах 15 текста за това парче. Не съм се старал толкова много за текст на песен никога". Изпълнителят споделя още, че баладата "Бягаме" се ражда по време на създаването на "Любов като небе" като израз на разочарованието, че не може да се справи с текста.

Миро сравнява писането на песни и пеенето с терапия. "Голяма част от песните се раждат по този начин докато се жалвам от живота си на себе си… или на Вселената", каза той.

Певецът сподели още, че в края на годината ще се появи нова песен, която написва заедно с Dexter и Кристиян Костов. "Припевът на песента и най-интересният музикален ход се роди в мисълта Крис в рамките на една секунда – той просто продължи една музикална фраза. Песента се казва "Нежен"", каза той и добави, че има проект и с изключително талантливата певица Дара Екимова. 

През лятото Миро тръгва на турне заедно с фънк бандата "СолБемол", в което ще прозвучат всички любими песни на летните сцени в по-големите градове на страната. Концертите започват от Пловдив на 17 юни, на 21 юни в Плевен, на 11 юли във Велико Търново, в Бургас на 18 август, Стара Загора на 29 август, на 4 септември във Варна, и на 12 септември в Русе . Финалният концерт е на 18 октомври в Зала 1 на НДК.

"Обещах, че във всеки град ще пея поне по една нова песен и накрая ще ги събра в концерта в София и ще ги издам в албум, който ще се казва "Миротворци", заключи Миро.



Още по темата: общо новини по темата: 5897
03.07.2024 »
02.07.2024 »
02.07.2024 »
01.07.2024 »
27.06.2024 »
24.06.2024 »
предишна страница [ 1/983 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Войната в Украйна
Конфликт Израел-Газа
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: