Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът Благомир Коцев даде важно обещание за живота във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:18 / 12.06.2024Коментари (0)10633
©
Варна ще продължи да работи усилено за развитието на социалните услуги и достойния и качествен начин на живот за всички в града. С тези думи кметът Благомир Коцев се обърна към делегатите на Национален форум на социалните услуги "Добри практики, качество за по-добър живот“. Организатор на събитието е Националния алианс за социална отговорност (НАСО).

Кметът подчерта, че Варна е град, в който се полагат изключителни грижи за развитието на социалната сфера и доказателство за това са 59-те социални услуги на територията на общината, които я нареждат на челните места в тази област. В лицето на морската столица НАСО има сигурен и явен партньор, готов да положи особени усилия и внимание и да бъде напълно ангажиран в процесите за развитие на социалната сфера, увери Коцев. Той отправи специални благодарности към всички присъстващи, посветили живота си на каузата да се грижат за интеграцията и добруването на най-уязвимите групи. По думите на кмета Коцев за степента на развитие на всяко общество може да се съди по начина, по който то се отнася с хората в неравностойно положение. Участниците на днешния форум са доказателство за този напредък с високия си професионализъм и големите си сърца, завърши Коцев.

На събитието, което се проведе в хотел "Интернационал“ на курортния комплекс Златни пясъци, присъстваха над 200 делегати от цяла България, както и представители на международни партньорски организации в сферата на социалните услуги. Сред участниците бяха председателят на УС на НАСО Георги Георгиев, областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева, заместник-кметът по социални дейности Снежана Апостолова,  Джеймс Кроу - президент на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания.

Форумът, който е най-големият в страната по въпросите на социалната сфера,  всяка година поставя на дневен ред най-актуалните теми и решения, касаещи развитието на социалните услуги, прилагането на добри практики, подобряване качеството на живот и условията за работа в българското общество. Въпреки предизвикателствата, социалният сектор е от най-развитите в нашата страна, каза на срещата председателят на НАСО Георги Георгиев и допълни, че това е благодарение на доброто сътрудничество с европейските партньори на организацията и хилядите специалисти, присъединили се към социалната кауза в България.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: