Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (7)
Световното по водна топка в Малта – цветен пъзел от емоции през погледа на четирима варненци
Автор: Екип Varna24.bg 08:13 / 02.07.2024Коментари (0)431
©
Четирима ватерполисти на "Комодор" (Варна) се докоснаха до най-висшия форум в спорта след олимпийските игри  - световното първенство по водна топка за момчета до 16 г. в Малта. За първи път в историята на родната водна топка България участва на световен шампионат по ватерпол в тази възрастова група. Трикольорите бяха предвождани от сръбския селекционер Жарко Петрович. В Малта българите се представиха достойно и завършиха на 15 място от 32 отбора. Равносметката от участието ни на световното е – 3 победи, 2 минимални загуби след равностойна игра от отборите на Холандия и Бразилия и 2 поражения от световните фаворити Испания и Унгария.

Изключително цветен пъзел от впечатления редят четиримата варненци, които бяха в Малта. Владимир Станков, Христо Делчев, Стефан Димитров и Дениз Каракашев споделят лични впечатления и низ от положителни емоции, които са съпреживяли на шампионата на планетата.

Владимир Станков: България се представи достойно на световното в Малта!

Българският национален отбор се представи достойно на световното първенство по водна топка в Малта, коментира след завръщането на трикольорите от шампионата на планетата състезателят на "Комодор" (Варна) Владимир Станков.

"Минималните загуби от Нидерландия и Бразилия не ни позволиха да се наредим на по-престижни места. Въпреки това, тези мачове ни предоставиха богат опит, който в бъдеще ще бъде полезен за развитието ни като отбор, както и индивидуално - като играчи. Бях полезен за отбора, но, разбира се, има поле за развитие в перспектива", допълни Станков.

В Малта той бе удостоен със специален приз MVP – Най-добър играч в дуела Бразилия – България.

"Първоначално не бях много развълнуван с оглед на загубата ни с гол в последните секунди – 9:10, но с течение на времето осъзнах важността на приза", споделя Владо.

Той приема като най-голямо предизвикателство докосването на българите до класата на испанския национален отбор. Определя качествата на играчите на иберийците като невероятни, а визията им на игра като нестандартна спрямо БГ стандартите.

Владимир Станков е очарован от перфектната организация на домакините на световното по ватерпол. "Всичко бе на много високо ниво – от условията на самия плувен комплекс, където играхме, до транспорта и настаняването на отборите", допълва ватерполистът.

Неговият фаворит за трофея бил отборът на Гърция.

"Мислех си, че гърците са способни да се докоснат до златото заради впечатленията от европейското първенство в Подгорица предната година. Там те победиха настоящите световни шампиони от Испания с голяма разлика", обобщава Станков.

Христо Делчев: Най-трудно беше срещу унгарците!

Най-трудният ни мач на световното беше срещу Унгария. От мен се изискваше активно да участвам в играта в защита, като пресичам пасове към центъра. Това не е популярна практика в България, но във всеки топ международен отбор функцията на вратаря не се свежда само до спирането на удари, а и активно участие в защита, споделя Христо Делчев.

Определя представянето на България на световното в Малта като достойно.

"Смятам, че представянето на отбора беше много добро. Класирахме се петнадесети и даже имахме възможност за по-добър резултат в крайното подреждане. Играх добре срещу всеки един съперник и бях важна част за отбора, въпреки че започнах турнира като резервен вратар", оценява цялостното представяне на тима и своите изяви БГ вратарят.

Според състезателя на "Комодор" организацията на форума е била отлична. "Много рядко имаше промени в графика на мачовете или някакъв друг проблем, който да възпрепятства осъществяването им", казва Делчев.

Неговият фаворит за титла също бил тимът на Гърция.

"За жалост те допуснаха обрат в последната част срещу Черна Гора и не успяха да се окичат със злато", съжалява Делчев.

Той и съотборниците му не успяли да се докоснат до културата и бита на Малта, тъй като почивката между отделните мачове била кратка и играчите я използвали за пълноценно възстановяване за предстоящите срещи.

Стефан Димитров: България беше изненадата на световното!

Представянето на българския национален отбор на световното беше една от изненадите на турнира. Представихме се много добре, но сякаш можехме да дадем още нещо на невероятната публика на живо в Малта, както и на хилядите фенове пред телевизионните екрани. Тази своя позиция изрази Стефан Димитров след завръщането на трикольорите от Малта.

Ватерполистът на "Комодор" оценява своята игра като добра, но е категоричен, че би могъл да играе на още по-високо ниво от това, което е демонстрирал в шестте изиграни мача.

Искрен е, че най-трудните съперници в неговите очи са били гарнитурите на световните сили Унгария и Испания.

И неговите впечатления за организацията на елитния форум покриват тези на съотборниците му.

"Организацията на това световно първенство беше на много високо ниво. Всички отбори имаха организиран транспорт към басейна и обратно към хотела", казва Димитров.

Стефан е стискал палци Унгария да вдигне шампионския трофей.

"Предвид миналата година и изиграното европейското първенство в Черна Гора моят фаворит беше Унгария. Те отпаднаха от настоящия световен шампион Испания с доста голяма разлика. На полуфинал играха за бронзовите медали с Черна Гора", добавя варненецът.

Споделя, че морските забавления, на които отборът ни се е отдал след победата над Грузия, определено са покачили адреналина му и са въздействали релаксиращо на играчите след серията от отговорни и изтощителни двубои.

"Бих желал да поздравя всички момчета от националния отбор за изявата им на световното първенство, треньора ни Жарко Петрович, както и двама мои много добри приятели- Владимир Станков и Христо Делчев", обобщава Стефан Димитров.

Дениз Каракашев: Атмосферата в Малта беше уникална!

Атмосферата на шампионата на планетата в Малта беше уникална, а организацията от страна на домакините на изключително високо ниво! Такива впечатления е попил от световното по водна топка състезателят на "Комодор" Дениз Каракашев.

Той оценява представянето на България на световното като изключителен успех за страната ни.

"Фактът, че се класирахме на 15-то място от общо 32 отбора от цял свят показва какъв напредък има България във водната топка през последната година. Най-впечатляващ мач направихме срещу Чехия. Беше много оспорван и динамичен двубой, благодарение на който България се класира в Топ 16. Моят личен фаворит от началото до края бе отборът на Испания, който доминира с перфектния си, неподражаем стил на игра", коментира Каракашев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Трима българи продължават към полуфиналите на Световната купа KWU SENSHI за аматьори край Варна
Перун се завръща във волейболния ни елит
Състезатели от 18 държави ще се борят за медали на Световна купа KWU SENSHI за аматьори край Варна
Страхотно! Григор Димитров оглави супер турнир в САЩ
Григор Димитров с нова атака на трети кръг на Уимбълдън днес
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: