Защо Григор Димитров е фаворит срещу Даниил Медведев?

Автор: Георги Куситасев
Коментари (0)
19:53 / 07.07.2024
1307
Григор Димитров излиза тази вечер срещу бившия номер 1 в света Даниил Медведев от Русия в битка за място на четвъртфинал на Откритото първенство на Великобритания по тенис при мъжете - "Уимбълдън".

В досегашното им съперничество превесът има руснака със 7 към 3 успеха.

Двубоят е последен на втория по големия корт. Подробности къде може да гледате битката за място на четвъртфинал и началния час, четете ТУК.

Преглед на сблъсъците на настилките на игра показва, че единствената им среща на трева е спечелена от първата ни ракета - 6:3, 3:6, 6:3 на четвъртфиналите на турнира в "Куийс клъб" в Лондон през 2017-а година.

Медведев е полуфиналист от миналогодишното издание на "Уимбълдън", което е и най-успешното му участие на "Свещената трева" в исторически план.

Въпреки това руснакът не прави най-силния си сезон на тази настилка.

Медведев загуби още във втори кръг на предхождащия "Уимбълдън" турнир в Хале, Германия, падайки изненадващо от китаеца Жижен Жан с 1:2 сета.

В третия за годината турнир от Големия шлем бившата първа ракета на света и шампион от "ЮС Опън" през 2021-а година стартира с бърз успех над американеца Александър Ковачевич (3:0 сета), но след това се измъчи срещу 102-я - Александър Мюлер от Франция (успех с 6:7(3), 7:6(4), 6:4, 7:5), както срещу 41-ия Ян-Ленард Щруф от Германия (победа в 4 сета).

От друга страна Григор Димитров също не направи най-силния си сезон на трева. Той загуби във втори кръг на надпреварата в "Куийнс", но на "Уимбълдън" записа две страхотни победи над 56-ия в света Душан Лайович (3:0 сета) и над бившия "Топ 10" играч Гаел Монфис (3:0 сета). Във втори кръг нашенецът съумя да пребори след уникален обрат от 0:2 на 3:2 сета китайския мегаталант Цюн Шен Шан. Това със сигурност е дало повече увереност на родния състезател.

Григор получи и ден повече почивка от Медведев, който вчера трябваше да доиграва двубоя си с Щруф и би трябвало да видим тази вечер свежест в неговата игра, което допълнително да бъде в полза на българина.

Един от любимите турнири на Димитров е именно "Уимбълдън", където преди точно 16 години вдигна трофея при подрастващите, а през 2014-а стигна до първия си полуфинал на турнир от Шлема.

Страхотният сезон, който първата ни ракета при мъжете прави и завръщането в "Топ 10" на световната ранглиста доведоха до нови мечти сред фенове, анализатори, коментатори и прочие за липсващата титла от турнир от Големия шлем на един от най-талантливите играчи в Тура. Дали не е време за един рейд към този толкова чакан от него, а и от цяла България трофей, предстои да разберем.

Той обаче минава през сигурен успех днес срещу Медведев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).