Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (7) | Вчера (2)
Нешка Робева: Това е резил. Това извращение може да намери почва
Автор: Екип Varna24.bg 18:23 / 06.08.2024Коментари (11)1089
©
С тези епитети избухна вечната първа дама на родната художествена гимнастика Нешка Робева по повод на олимпийските скандали с джендъри в Париж. Нашата боксьорка Светлана Каменова бе победена на ринга от представителката на Китайско Тайпе Лин Ю Тин, която само има женски паспорт, иначе е мъж.

Същото важи и за идеята в художествената гимнастика да се състезават и мъже според Робева. Състезанията на грациите във френската столица започват в четвъртък.

"Резил е мъже да играят художествена гимнастика - отговаря на набиращите сила призиви за полово равноправие легендарната треньорка. - Виждала съм такова нещо в Япония, бях изумена и отвратена. Да, те играят с уредите, но повече изглежда като акробатика. Изпитвам истински ужас, че това извращение може да намери почва и другаде, дори в официални състезания."

Според Робева спортове като бокс, борба, вдигане на тежести и други не са за жени, така както и художествената гимнастика и синхронното плуване не са за мъже. "Мъжете и жените имат различни хормони, телосложение и физически възможности, нелепо е да бъдат сравнявани, още повече противопоставяни", казва великата Нешка.

"Тези олимпийски игри са "нарочени" за някакво криворазбрано равноправие от хора, които използват тази идеология за собствени цели и печалби, а някои спортисти и част от обществеността се вързаха на тази глупост, на тези "ценности" - разярена е легендарната ни треньорка в най-красивия спорт. - Това е резил!"

Легендата на художествената ни гимнастика дори си позволява сравнението с изначалната идея за комунизъм. "Някога крайните комунисти са искали равноправие между половете, жените да правят всичко, което правят и мъжете. Но по-демократичните сред тях се усещат, че така жените все едно стават общи, а и не могат да вършат изцяло мъжка работа, та на ония им идва акълът в главата и се отказват от тази глупост", дава кратък урок по история Робева.

Според нея основната вина за това да се стигне до противоборство на една и съща спортна площадка между жени и мъже, представящи се за жени, е на Международния олимпийски комитет. Специално в бокса от МОК отнеха правото на Международната боксова асоциация да администрира турнира под предлог, че имало корупция. А от самата ИБА отдавна бяха предупредили, че има състезателки, които всъщност са мъже. От МОК контрираха, че фактът, че те по паспорт в родните си държави са жени, е достатъчно основание да бъдат допускани до състезания.

"Тия от МОК как имат очи да обвиняват някого в корупция?! Та МОК е най-корумпираната организация! Според мен самите спортисти трябва да се организират, да се съберат и да изметат тази гмеж от МОК. Да си върнат спорта, олимпиадите и другите първенства и турнири. Състезанията да се провеждат честно и според правилата", възмущава се още легендата на българския спорт.

Иначе Нешка Робева с трепет очаква представянето на родните грации в Париж, но не се нагърбва да ги посочва за фаворитки.

"Всички са максимално мобилизирани при отсъствието на състезателки от Русия и Беларус. Това състезание е и война на нерви. Затова аз не искам, а призовавам и всички почитатели на художествената гимнастика и въобще на спорта да не натоварваме състезателите с очаквания. Неслучайно Пиер дьо Куберпен и издигнал лозунга, че по-важно е участието, отколкото победата. Защото наистина спортистите дават всичко от себе си, лишения, болка, безкраен труд, за да се класират за това състезание. Затова искам момичетата да играят без напрежение, без да тегнат върху тях огромни очаквания", завършва Нешка Робева, цитира "България Днес".

Още по темата: общо новини по темата: 127
11.09.2024
10.09.2024
03.09.2024
31.08.2024
31.08.2024
28.08.2024
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-5
 
 
Тая баба що не си гледа плетките ами дава непоискано мнение. Защо мъже да не практикуват това, а жени другото... да не сме 16ти век, мъжа да пасе кравите и да сече дървата, а жената да готви и чисти на пълен работен ден?
+3
 
 
Много правилно всичко казва Нешка. А аз ще допълня: ще дойде време, когато светът ще се усети и нещата ще се променят. Редно е, щом дотам са стигнали нещата, да си има олимпиада за хормонално сбъркани хора. След като има параолимпиада за инвалиди, не виждам никакъв проблем да има игри и за тази част от населението. Но онова, което виждаме в момент във Франция - това е падение, позор, регрес.. Всичко друго, не и летни олимпийски игри.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте как Новак Джокович подгрява за мача с Григор с български хит
Карлос Насар в ексклузивно интервю пред "Фокус": Вманиачен съм да стана легенда на България
Карлос Насар обяви пред "Фокус" кои трима души не трябва да са част от федерацията по щанги
Карлос Насар разкри пред "Фокус": Федерацията ни ще остане без състезатели
Карлос Насар разкри пред "Фокус" кои световни спортни легенди са го поздравили след титлата в Париж
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: