Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Григор Димитров: Много се вълнувам от двубоя с Новак Джокович
Автор: Георги Куситасев 21:55 / 06.08.2024Коментари (0)1077
© FB: Yulia Skerleva
Уникално и запомнящо се събитие. В такова иска да превърне Григор Димитров демонстративния мач срещу Новак Джокович, който ще се играе на 17-и септември в "Арена София".

"Много се вълнувам. Винаги съм искал да направя нещо такова! Ще играем мач с Новак Джокович в Арена София. Всички сме в трескава подготовка. Важно е да споделя, че моята фондация е главен организатор. Всеки от нас е в еуфория. Надявам се всичко да мине както трябва и да се видим в България", коментира Григор специално за bTV.

Димитров получи контузия по време на "Уимбълдън", заради която пропусна турнира във Вашингтон. Тази седмица той ще се завърне с участие на "Мастърс"-а в Монреал.

"С нетърпение чакам отново да изляза на корта. Това ми беше една от най-дългите паузи. За съжаление се наложи да я направя, но пък ми даде малко време за почивка, което дойде в голям плюс. Нашето лято продължава в Америка, където има доста сериозни турнири и гледам да се подготвя по възможно най-добрия начин. Мач след мач, ден след ден. Надявам се на добро начало.

Докторите одобриха всичко за момента, което ми дава огромна сигурност. Но е различно, когато влезеш да играеш мач. Винаги съм се вслушвал в тялото си"

С отличните си изяви от началото на годината през април Гришо влезе в "Топ 10" на световната ранглиста за първи път от 2018 г.

"В момента с отбора сме на едно много добро място. Нашият спорт е малко по-особен в тези ситуации. Разбира се, гледам да се наслаждавам повече на играта, отколкото да мисля за крайния резултат.

Направих едни от най-добрите си месеци. Това постоянство ме накара да бъда още по-фокусиран, да искам още повече от играта. Но има тънка линия, защото всички близки мачове, които съумявам да спечеля, ми дават хъс да продължавам, да искам повече от себе си. Психологическата нагласа е най-важна."

Новината за готвеното грандиозно шоу идва само два дни, след като Джокович триумфира на олимпийските игри, побеждавайки с 2:0 Карлос Алкарас в битката за златото.

"Гледах го вчера. Точно преди няколко часа си говорихме и пишехме. Знам това чувство, че не искаш да говориш веднага, затова изчаках малко. Едно изключително негово представяне. Това може би беше черешката на тортата, както му написах. Беше важно и за историята на тениса. Толкова малко играчи са успели да го направят. Приятно ми стана - не само като спортист. И дойде може би точно когато най-много го е искал", каза Димитров пред bTV.

Още по темата: общо новини по темата: 315
10.09.2024
07.09.2024
06.09.2024
04.09.2024
04.09.2024
03.09.2024
предишна страница [ 1/53 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров събира деца за урок преди мача с Джокович в София
Уникално! Въпреки контузията Григор Димитров e първи в света по този важен показател
Детски турнир във Варна пое по пътя на Шампионската лига
Три български победи и много екшън предложи бойно шоу във Варна
Франция е фаворит на букмейкърите срещу Белгия
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: