Скандалната Лин Ю Тин, победила Светлана Каменова, ще играе за злато в Париж

Автор: Георги Куситасев
Коментари (0)
08:28 / 08.08.2024
882
Тайванката Лин Ю-Тин, която отстрани българката Светлана Каменова на четвъртфиналите, се класира за финала в олимпийския турнир по бокс в категория до 57 кг при жените на Игрите в Париж.

Състезателката, която е една от двете (другата е Имане Хелиф от Алжир), които са положителен тест за наличие на мъжки хромозоми, но бяха допуснати до Игрите в Париж, разби и туркинята Есра Йълдъз Кахраман с пълно съдийско единодушие, за да стигне големия финал.

В битка за златото 28-годишната Ю-Тин ще срещне полякинята Юлия Шеремета.

Финалът е на 10-и август, събота.

Боксьорката от Тайван има две титли от първенства на Азия и три медала от световни първенства, но на последния шампионат на планетата в Ню Делхи през миналата година беше дисквалифицирана от Международната боксова асоциация (ИБА), тъй като направеният й тест е показал наличие на мъжки хромозоми. Допускането и до участие на Олимпийските игри предизвика напрежение между ИБА и МОК, както и коментари в пресата в цял свят.

Същият е случаят и с Имане Хелиф от Алжир, която също ще играе на финал, но в категория до 66 кг.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).