Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Националите губят два пъти от класната Румъния
Автор: Екип Varna24.bg 17:16 / 16.01.2011Коментари (0)578
©
Националният отбор на България по футзал загуби двете си контроли с класния тим на Румъния в София. Възпитаниците на Венко Иванов допуснаха поражения с 2:3 и с 3:9.

В първия мач за нашит се разписаха варненецът Георги Герасимов и Дани Несторов, а във втория спаринг точни бяха отново Герасимов и съотборниците му в "Гранд Про“ Бойчо Марев и Благовест Марев. Първият двубой бе загубен с допуснат гол в края, а и заради малшанс, тъй като в последната секунда гредата спаси северните съседи от изравнителен гол. Във втория спаринг Венко Иванов опита да смени тактиката и да играе по-офанзивно и с преса в атака да притисне румънците, но още след минута игра резултатът бе 0:2. Така до края на полувремето българите допуснаха още няколко гола, а Герасимов намали за 1:7 преди края на първата част. През второто полувреме тимът на България заигра по-организирано и резултатът след вторите 20 минути бе 2:2, което оформи крайното 3:9 в края.

Венелин Иванов и помощникът му Иво Николов извикаха 16 играчи за проверките, като всички получиха шансове за изява в столичната зала на НСА. 11 от тях са от варненските клубове.

Това бяха последните проверки на националите, които са на едноседмичен лагер в столицата преди квалификациите за европейското първенство от 21 до 24 януари в Малта, където тимът ще се изправи срещу домакините, Франция и Литва.

Съставът на Румъния е доста по-класен от родните национали, тъй като професионалните им състезатели играят в силни първенства като испанското и италианското. Освен това северните ни съседи направиха преди няколко дни 1:1 с вицешампиона на Европа от 2010 г. и един от най-добрите отбори в света по футзал – Португалия.

От както националния отбор бе поет от Венелин Иванов и Иво Николов преди близо два месеца тима победи и завърши наравно в първите си контроли с Македония през декември в Благоевград - 3:0 и 3:3.
След двата спаринга Ивайло Борисов от МФК "Варна“ и Милен Стефанов - "Одесос-Хидроремонт“ (Варна) отпаднаха от състава, които заминава за Малта след два дни.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: