Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Варненският плувен ас Максим Манолов: Постиженията ми донесоха невероятна еуфория!
Автор: Екип Varna24.bg 14:15 / 09.08.2024Коментари (0)943
©
Постиженията от европейското по плуване в Литва вкараха и мен, и личния ми треньор Никола Петров, в невероятна еуфория! Не го очаквахме, имайки предвид, че преди състезанието трябваше да се преборим с непредвидени обстоятелства, свързани с моето здраве. Спечелихме битката!, вълнува се плувният ас на ПСК "Черно море" Максим Манолов.

През юли варненецът стана троен европейски медалист от Шампионата на Стария континент по плуване в Литва! Постиженията на Максим Манолов – сребро на 100 м бруст и бронзови призове на 50 и 200 м в същия стил, безспорно са невероятен успех и за българското, и за варненското плуване!

Манолов, който само преди няколко месеца преплува 50 м бруст за 28,02 сек. на престижния турнир "Мултинейшънс", споделя, че на европейското, заставайки на старта в същата дисциплина, главната му цел била да си подобри времето.

"Заставайки на старта, основната ми идея беше да си подобря времето. Първия ден в сериите то беше 27,94. Знаехме, че ако успея да го подобря дори и с малко, ще се кача на почетната стълбичка. Дълбоко в сърцето си очаквах да донеса на България 3 златни медала, но проблемите със здравето ми попречиха", коментира Макси. Искрен е, че усещането да си сред най-добрите на толкова силен форум е неописуемо: "Докато плувах, а и по време на загрявка и награждаване не можех да осъзная емоциите, които изпитвам. Бях в тотална еуфория. Сега, от дистанцията на времето, си давам сметка за всичко и настръхвам".

През последния ден от шампионата, на финала на 100 м бруст Максим казал на треньора си Никола Петров, че в това плуване скача на живот и смърт. "Исках да дам всичко от себе си!", искрен е черноморецът. Признава, че силният резонанс за изявите му в медиите му повлиял много позитивно и го мотивирал още повече.

Преди стартовете двамата с треньора му си говорели, че отиват на европейското без големи очаквания. "Реално имахме само три седмици да се подготвим. Казахме си, че няма да изпитваме негативни емоции дори и да не се получат нещата, както трябва, просто ще отидем и ще се забавляваме", допълва плувецът.

Още след първия медал на възпитаника му в Литва – Никола Петров не скри вълнението си и призна, че отличието на 50 м бруст е много ценно. Безспорно тази оценка вляла още положителна енергия и дала силен тласък на Манолов, за да продължи успешно да гони целите си.

"И за мен като състезател, и за треньора ми, първият медал беше изключително голямо постижение! Това бе първият ми медал от токова голямо състезание. Турнирът "Мултинейшънс" не включва толкова държави колкото европейското. Оказа се, че шампионатът в Литва е най-силното европейско за юноши през последните години. И то с перфектна организация.

Макси признава, че не е суеверен и не занесъл в Литва талисман от вкъщи, но не отказал на домакините да се снима за спомен със симпатичен жабок – символ на европейското, който те лично му връчили след извоюваните успехи.

Талантът не крие, че хоризонтите на мечтите му се простират надалеч. След заслужен релакс в родната Варна, Максим ще се отдаде отново на пълноценни тренировки, за да е в оптимална форма за предстоящите турнири от вътрешния календар през есенно-зимния период. И, разбира се, за световното по плуване за мъже през декември. Сигурно е, че успехите в сметката на Максим Манолов ще се множат. Пожела му го от сърце и българският ас от световен ранг в плуването в открити води Петър Стойчев.

"С моя треньор Никола Петров бяхме тотално изтощени, след като кацнахме на летището в София на връщане от европейското. Нямаше как да се приберем във Варна още първия ден. Наложи се да преспим в София. И така на следващата сутрин, докато си говорехме и се опитвахме да избутаме времето, изведнъж до нас се оказа Петър Стойчев. Беше очарован да ни види, искаше лично да ни поздрави и ни пожела успехи за в бъдеще", радва се Манолов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров събира деца за урок преди мача с Джокович в София
Уникално! Въпреки контузията Григор Димитров e първи в света по този важен показател
Детски турнир във Варна пое по пътя на Шампионската лига
Три български победи и много екшън предложи бойно шоу във Варна
Франция е фаворит на букмейкърите срещу Белгия
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: