Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Стойка Кръстева: Начинът, по който подходи Международният олимпийски комитет спрямо двете състезателки по бокс, заформи наистина огромен скандал
Автор: Ива Дойчинова 22:10 / 09.08.2024Коментари (0)1027
© Булфото
Начинът, по който подходи Международният олимпийски комитет спрямо двете състезателки по бокс, заформи наистина огромен скандал. В миналото заради олимпийските игри са спирани войни, а сега МОК ще заформи война заради тези двама младежи. Това каза златният медалист на Олимпиадата в Токио Стойка Кръстева в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус".

МОК се противопостави на Международната боксова асоциация и допусна на състезанието в Париж алжирката Имане Халиф и тайванката Лин Ю-Тин.

Кръстева обясни, че боксовите федерации на Алжир и на Тайван са изпратили имейли до Международната боксова асоциация с искане да не бъдат разпространявани тестовете за пол на двете състезателки. "Те не крият, че това са хора с мъжки хормони. След като на Световното първенство в Индия през 2023 г. са направени тези тестове и състезателките са били дисквалифицирани, нито една от двете федерации не е подала контестация, не обжалва, което също ни навежда на мисълта, че те са абсолютно наясно какви са техните състезатели", посочи олимпийската медалистка.

Проблемът по думите й се превръща в чисто политически. "Не мисля, че нормалните хора трябва да бъдат приемани за нещо ненормално, а ненормалното – за нещо нормално. Още с откриването на тази олимпиада се опитват да ни наложат това – че ненормалното трябва да стане нормално. В този случай трябва антидопинговата организация да разреши на жените да вземат всякакъв вид забранени препарати от рода на тестостерон, за да изравнят показателите с изключенията и това да бъде нормално", коментира Кръстева.

Тя бе категорична, че няма как мъжката структура да бъде равнопоставена на женската. "Силата и издръжливостта са много по-различни, когато има мъжки хормони и когато са само женски. Ако толкова много настояват, нека да се състезават при мъжете", призова Стойка Кръстева.

Тя коментира и отпадането на Светлана Каменова от надпреварата за медал в Париж. "Костваше й ужасно много, за да се подготви. В един момент МОК й отне абсолютно всички мечти, защото всеки един състезател иска да завърши своята кариера с медал. И не е само Светлана Каменова – доста други жени, които не са спрели да се трудят, загубиха от тези двама младежи, мечтите им са отнети. Това за мен е недопустимо! Къде отива феърплеят, къде отива идеята на олимпийското движение? Аз не виждам нищо равно", категорична бе Стойка Кръстева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров събира деца за урок преди мача с Джокович в София
Уникално! Въпреки контузията Григор Димитров e първи в света по този важен показател
Детски турнир във Варна пое по пътя на Шампионската лига
Три български победи и много екшън предложи бойно шоу във Варна
Франция е фаворит на букмейкърите срещу Белгия
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: