Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (7)
Единствена по рода си надпревара събра над 300 участници край Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:25 / 26.08.2024Коментари (0)999
©
За десети път най-дългият плаж в България - между курортите Камчия и Шкорпиловци - се превърна в арена на сблъсък между състезатели по бягане. Рекордните близо 300 участници от цяла България и от чужбина се включиха в събота вечер в полумаратон “Камчийски пясъци", организиран от разградския клуб “Зелена стъпка". Освен с бягане по пясък състезателите трябваше да се справят и с прекосяването на устието на река Камчия. Стартът бе на 1,2 км северно от устието на реката. Участниците на 21 км. тичаха до Шкорпиловци и обратно. Другите дисциплини бяха 10 километра и 2 километра бягане за деца.

Почиващите на плажа не се измориха да аплодират бегачите - да поздравяват първите и да окуражават последните. Освен през населените плажове на Камчия и Шкорпиловци, трасето преминава и по дивия плаж на Камчийски пясъци, до който не се стига по асфалт и затова на километри хората са рядкост.

Най-дългият плаж е и един от последните, пощадени от масовото застрояване по Черноморието. Строителството там е ограничено в границите на курортните комплекси, а между тях край широкия плаж се простират дюни и крайречни гори. Апетити за застрояване обаче не липсват. Една от мисиите на организаторите от клуб “Зелена стъпка" е да покажат на повече активни хора тези прекрасни природни места, които трябва да бъдат запазени.

При мъжете победители станаха Виктор Братков на 21 км. (1:39:04 часа), с две минути по-бърз от втория Йордан Русев (01:41:28 часа), и Йордан Петров на 10 километра с време(0:42:16 часа. При жените най-бързи бяха Вероника Вълканова (1:49:09) часа), която постави нов рекорд на трасето и изпревари втората Атанаска Атанасова само с три минути, и на 10 километра - Мая Стефанова с време 44:46, което също е рекорд на трасето. Любопитно е, че досегашният се държеше от победителката в полумаратона - Вероника Вълканова. Пълното класиране вижте ТУК.

Състезанието е единствено по рода си в България, тъй като се бяга изцяло по пясък. Повечето участници избират да тичат боси, но има и такива, които са с маратонки или със специални обувки. Сред бегащите бе и незрящият Виктор Асенов, който се включва в различни състезания на средни и дълги разстояния. Той бе придружен по трасето от Грета Момчева от “Зелена стъпка". Впечатление направи и младо семейство, което пробяга 10 километра, докато бащата носеше малко дете на раменете си, както и кучето Панчо, което е редовен участник в спортни събития и изтича 10 километра заедно със стопанина си.

Състезанието се проведе с подкрепата на Inoxsys, The Barbarian, Rawndy, Солети Хрус-Хрус, Gold Nutrition, магазини Яко, къмпинг Рай, бистро Балатон.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте как Новак Джокович подгрява за мача с Григор с български хит
Карлос Насар в ексклузивно интервю пред "Фокус": Вманиачен съм да стана легенда на България
Карлос Насар обяви пред "Фокус" кои трима души не трябва да са част от федерацията по щанги
Карлос Насар разкри пред "Фокус": Федерацията ни ще остане без състезатели
Карлос Насар разкри пред "Фокус" кои световни спортни легенди са го поздравили след титлата в Париж
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: