Варненска гордост: Младеж завоюва 3 златни медали за Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:17 / 03.09.2024
1205
Уникален успех постигна млад варненец – обогати спортната витрина на морската столица и на България с 3 златни медали, които завоюва в един турнир.

Новата гордост на града се казва Дани Николов. На 17 години е. Възпитаник е на Частна търговска гимназия "Конто Трейд“. Той спечели трите златни медали на изключително силния Шампионат на Югоизточна Европа по спортно ориентиране, който се проведе от 29 август до 1 септември в турския град Бергама. В него сили и умения премериха участници от 10 страни.

Дани Николов спечели златото за националните отбори на България. Той завоюва отличията в три от дисциплини, в които се надпреварва – средна дължина (3,6 км), дълга (6,8 км) и щафета.

Дани Николов е състезател на варненския клуб "Бегун“. От малък се увлича по изключително трудния спорт, в който участниците, използвайки спортна карта и компас, трябва да преминат неизвестен маршрут през контролни точки, разположени на земята. Резултатите се определят от времето, необходимо за преминаване на дистанцията.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).