Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Звезди на българския спорт подават ръка на Алекс
Автор: Екип Varna24.bg 20:23 / 28.01.2011Коментари (0)690
©
Осем звезди на българския спорт, карали ни през годините да тръпнем пред телевизорите и да плачем от радост всеки път, когато българското знаме се издигне най-високо на пилона, се включват в благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка!". Таня Богомилова, Невяна Митева, Матей Казийски, Станка Златева, Веселин Топалов, Екатерина Дафовска, Григор Димитров и Детелин Далаклиев се обединиха около инициатива, организирана от собственика на сайта "Център спорт" и репортер във вестник "Нова добруджанска трибуна" Руслан Йорданов. Той ще организирае търг в интернет с лични предмети /фланелки, плувни шапки, очила, шах и др./ с автограф на олимпийските ни, световни и европейски шампиони - повечето от тях избирани за Спортист №1 на България през последните години. Всички събрани средства ще бъдат предоставени на родителите на 4-годишната Александра Маркова от Добрич, която се нуждае от лечение в Израел. Досега семейството и приятелите на детенцето са събрали над 13 хиляди лева чрез различни кампании, подкрепени от певци, училища и детски градини, политици, медии и цялата общественост на Добричка област
Любителите на спорта и бизнесмени ще имат уникалната възможност да наддават за бялата плувна шапка с трибагреника на олимпийската ни шампионка от Сеул 1988 Таня Богомилова, която същата година бе избрана и за Спортист №1 на България. Плувна шапка е предоставила и другата ни златна рибка в историята на родното ни плуване - Невяна Митева. Двете плувкини са дарили и чифт очила. Настоящата най-добра спортистка на страната ни Станка Златева се включва в благородната кампания със свое трико, с което е ковала победите за България по големи състезания. В търга ще участва и фланелка на една от най-големите звезди на световния волейбол Матей Казийски. Тенисист №1 на България Григор Димитров също изпрати в Добрич своя фланелка с автограф. Олимпийската ни шампионка в биатлона от Нагано 1998 г. и Спортист №1 на България през същата година Екатерина Дафовска подпомага инициативата със стартов номер от Холменколен.
Гросмайстор Веселин Топалов, който е световен шампион по шахмат и Спортист №1 на България за 2005 година, предостави шах. Златният медалист от шампионата на планетата в Милано и Спортист №1 на страната ни за 2009 година Детелин Далаклиев също е дал съгласие да подкрепи благотворителната кауза. 
Кампанията ще се проведе в сайтовете centersport.org и ndt1.com през втората половина на февруари и ще продължи 7 дни. Идеята е Седмицата на доброто да се превърне в традиция, като през следващите години със средствата от продадените предмети на топ спортисти да се подпомагат талантливи състезатели от Добрич. 
Профилът на Алекс във Фейсбук е "Да протегнем на Алекс ръка!".
Родителите на Алекс са разкрили и банкова сметка:
IBAN сметка: BG29UNCR70001502098286, BIC: UNCRBGSF, в евро BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: