Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Марин Петров: Искам със "Спартак 1918“ в "А“ група
Автор: Екип Varna24.bg 10:18 / 02.02.2011Коментари (1)1138
© Михаил Дечев
След около 12 години Марин Петров отново е на родния си стадион. 33-годишният халф подписа договор със "Спартак 1918“ и ще играе за отбора през пролетния полусезон в Североизточна "В“ група. Какво мисли Марин за трансфера, какво е отношението към бившия му тим и как вижда бъдещето си във футбола. Всичко това футболистът разкрива в интервю за "Народно дело“.
Марине, защо напуснахте "Соколите“?
Поради липса на перспектива. Чаках достатъчно, но така и никой не пое ангажимент за издръжката и бъдещето на клуба. Футболните х
© Михаил Дечев
ора обаче знаят, че клуб без финансиране, база и школа няма как да функционира пълноценно.
Как се разделихте с бившите си съотборници и ръководители?
Оставам с най-добри чувства към всички. Бях част от сплотен колектив с добри изпълнители, феновете бяха невероятни и на всеки терен усещахме тяхната подкрепа. Благодарен съм и на г-н Неделчо Михайлов, без когото нямаше да започнем сезона.
Защо преминахте в този отбор миналото лято?
Имах много приятели в него, а и ни беше обещано, че ще се казваме ФК "Спартак“ и ще играем на стадион "Спартак“. Впоследствие нищо от това не се получи. Държа да се знае, че аз никога не съм бил против "Спартак 1918“. От 11 години бях напуснал Варна и нямах представа к
© Михаил Дечев
ой е разрушил клуба, кой носи вина за фалита му, на коя страна са феновете и т.н. Моето желание през лятото на 2010-а беше само едно – да се върна във Варна и да играя, доколкото мога, за "Спартак“ и неговите ултраси.
Как се стигна до трансфера ви в "Спартак 1918“?
- И двете страни имаха желание за него. Няма как да дойда тук, без ръководството да ме иска. Аз може да искам да се върна и в "Литекс“, но мислите ли, че ще ме вземат сега?
Защо преминахте при спартаковци?
Защото ми се играе футбол и защото се връщам на родния си стадион. Там, където съм от 11-годишен. На 33 години не съм дошъл в "Спартак 1918“ да правя кариера или пари. Искам само да си върна оптималната форма и да съм му полезен. На този етап съм изостанал с подготовката, но мисля, че след месец ще съм функционално готов.
Чувствате ли вътрешно удовлетворение?
Честно да ви кажа, не ми е комфортно. Не мога още да се отпусна, да почувствам тръпка. Причината е, че много хора ми звънят и ме питат защо така съм решил, защо точно в този клуб, защо напуснах "Соколите“ и т.н. Сами разбирате, че тръгват приказки и се създават предпоставки за интриги. А аз решението го взех сам и така съм преценил от футболна гледна точка. Пак повтарям, нямам и не съм имал нищо против никого в "Спартак 1918“ и "Соколите“. Но ето заради тези излишни приказки съм напрегнат и не мога да се усмихна.
Обещано ли ви е титулярно място в "Спартак 1918“?
Това е несериозно. Няма кой да го направи, а и аз никога няма да поставя подобен въпрос. За място в състава се воюва в тренировките и мачовете.
Първите ви впечатления?
Тимът разполага с талантливи млади футболисти, тренировките са добри, а атмосферата в съблекалнята - прекрасна. Отборният потенциал е голям и подлежи на развитие.
Вашите амбиции и цели със "Спартак 1918“?
Ако е писано, да играя отново с отбора в "А“ група. Иначе съм убеден, че през лятото ще влезем в професионалния футбол.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 03.02.2011 г.
0
 
 
Пари ще получаваш Марине, но не и подкрепа...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: