Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
"Черно море" иска пълна зала за мача с "Левски" в събота
Автор: Екип Varna24.bg 19:32 / 02.02.2011Коментари (4)1000
© Михаил Дечев
Ръководството на "Евроинс-Черно море“ призова феновете на баскетбола във Варна да напълнят зала "Конгресна“ в събота за мача срещу "Левски“. Вицепрезидентът на куба Симеон Варчев се надява привържениците да създадат обстановка, напомняща на сблъсъците между двата отбора от края на 90-те години и началото на новия век. "Моряците“ и "сините“ се изправят един срещу друг в мач от 17-ия кръг на националната баскетболна лига, а началният час е 17,30.
Домакините ще гонят победа в двубоя. Варненци са наясно с класата на противника, но се надяват да го затруднят, както сториха това в първия мач, който се игра преди
© Михаил Дечев
повече от два месеца. "Тогава ги озорихме, но не успяхме да спечелим. Сега се надявам да направим по-добър мач“, коментира на пресконференция вчера старши треньорът на "моряците“ Любомир Минчев.
Той призна, че това за него е мач като всеки друг, въпреки че голяма част от състезателната му кариера, а и началото на треньорската, минаха именно в "Левски“. "Не изпитвам сантименти. Бил съм в този клуб, но сега съм начело на "Черно море“. Имам си моите задачи с отбора и ще опитвам да ги изпълнявам. В "Левски“ също имаше политика на подмладяване по мое време, но сега там разчитат на скъпи звезди. Това е нормално, те си гонят шампионската титла и затова се подсилват със силни баскетболисти“, коментира Любомир Минчев.
В момента неговият тим е пети в класирането с актив от седем победи и девет загуби. "Левски“ пък е на второ място, имайки три поражения – всичките срещу "ЛУКойл Академик“.



Варчев: Доволни сме о
© Михаил Дечев
т експеримента с подмладяването
Вицепрезидентът на "Черно море“ Симеон Варчев призна, че е доволен от експеримента да гласуват доверие изцяло на своята школа и да разчитат на 20-21-годишни баскетболисти. "Тази година решихме да видим дали ще можем да играем само с наши състезатели. Засега този експеримент е успешен и сме доволни, че имаме седем победи в тези първи 16 кръга“, коментира Варчев.
Любомир Минчев пък призна, че е много доволен от последния двубой, в който варненци победиха "Спартак“ с 95:81 в Плевен. "И аз смятам, че експериментът е добър. Дано обаче да имаме постоянство, тъй като силният мач в Плевен не ни успокоява, че и в следващия ще победим. Сега ни предстоят мачове срещу двата най-силни отбора в България - "Левски“ и "ЛУКойл Академик“. Ще е трудно, но се надявам на добра игра“, каза наставникът.
Помощник-треньорът на варненци Петко Делев пък призна, че "Черно море“ изпада в миникризи по 6-7 минути, когато понякога са фатални. "Случва се така, че срещу големите отбори сме равностойни по повече от 30 минути в срещата, но тези миникризи от по 6-7 ни костват победите. Просто малко не ни достига“, заяви Делев, който познава отлично качествата на всеки от младите баскетболисти в тима, тъй като те са израснали под неговото ръководство.

Господ оставил баскетболистите при жребия
Вицепрезидентът на баскетболния "Евроинс-Черно море“ Симеон Варчев призна, че Господ не е бил с тима по време на жребия за купата на България. Както е известно, варненци се паднаха с възможно най-трудния противник – доминантът у нас през последните осем години "ЛУКойл Академик“. "Може да се каже, че Господ не бе с нас по време на жребия. Ясно е, че ще ни бъде изключително трудно, но вярвам, че ще се представим достойно“, коментира треньор номер 1 на Варна за ХХ век.
Наставникът Любо Минчев също не е доволен. "От седемте възможни съперника не исках единствено "ЛУКойл“. Срещу всички останали имаме някакъв шанс, но такъв ни бил късметът. Казах на моите баскетболисти обаче, че отбор, който излиза с паднал гард, няма никакъв шанс. Трябва да покажеш хъс и себераздаване“, заяви Минчев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Варчев е тотално изперкал, но....тази година имаме треньор, имаме и отбор, който е приятен за гледане, който подкрепям с кеф, защото са само наши момчета и който се раздава всеки мач. Така, че подканям всички да дойдат в злата в Събота, майната му на Варчев!
+1
 
 
Варчев като сложи един вход 3-4 лв и естествено, че ще иска да има повече хора...
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 03.02.2011 г.
0
 
 
Вече никой не ви вярва...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: