"Черно море" иска пълна зала за мача с "Левски" в събота

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
19:32 / 02.02.2011
1000
Ръководството на "Евроинс-Черно море“ призова феновете на баскетбола във Варна да напълнят зала "Конгресна“ в събота за мача срещу "Левски“. Вицепрезидентът на куба Симеон Варчев се надява привържениците да създадат обстановка, напомняща на сблъсъците между двата отбора от края на 90-те години и началото на новия век. "Моряците“ и "сините“ се изправят един срещу друг в мач от 17-ия кръг на националната баскетболна лига, а началният час е 17,30.
Домакините ще гонят победа в двубоя. Варненци са наясно с класата на противника, но се надяват да го затруднят, както сториха това в първия мач, който се игра преди повече от два месеца. "Тогава ги озорихме, но не успяхме да спечелим. Сега се надявам да направим по-добър мач“, коментира на пресконференция вчера старши треньорът на "моряците“ Любомир Минчев.
Той призна, че това за него е мач като всеки друг, въпреки че голяма част от състезателната му кариера, а и началото на треньорската, минаха именно в "Левски“. "Не изпитвам сантименти. Бил съм в този клуб, но сега съм начело на "Черно море“. Имам си моите задачи с отбора и ще опитвам да ги изпълнявам. В "Левски“ също имаше политика на подмладяване по мое време, но сега там разчитат на скъпи звезди. Това е нормално, те си гонят шампионската титла и затова се подсилват със силни баскетболисти“, коментира Любомир Минчев.
В момента неговият тим е пети в класирането с актив от седем победи и девет загуби. "Левски“ пък е на второ място, имайки три поражения – всичките срещу "ЛУКойл Академик“.



Варчев: Доволни сме от експеримента с подмладяването
Вицепрезидентът на "Черно море“ Симеон Варчев призна, че е доволен от експеримента да гласуват доверие изцяло на своята школа и да разчитат на 20-21-годишни баскетболисти. "Тази година решихме да видим дали ще можем да играем само с наши състезатели. Засега този експеримент е успешен и сме доволни, че имаме седем победи в тези първи 16 кръга“, коментира Варчев.
Любомир Минчев пък призна, че е много доволен от последния двубой, в който варненци победиха "Спартак“ с 95:81 в Плевен. "И аз смятам, че експериментът е добър. Дано обаче да имаме постоянство, тъй като силният мач в Плевен не ни успокоява, че и в следващия ще победим. Сега ни предстоят мачове срещу двата най-силни отбора в България - "Левски“ и "ЛУКойл Академик“. Ще е трудно, но се надявам на добра игра“, каза наставникът.
Помощник-треньорът на варненци Петко Делев пък призна, че "Черно море“ изпада в миникризи по 6-7 минути, когато понякога са фатални. "Случва се така, че срещу големите отбори сме равностойни по повече от 30 минути в срещата, но тези миникризи от по 6-7 ни костват победите. Просто малко не ни достига“, заяви Делев, който познава отлично качествата на всеки от младите баскетболисти в тима, тъй като те са израснали под неговото ръководство.

Господ оставил баскетболистите при жребия
Вицепрезидентът на баскетболния "Евроинс-Черно море“ Симеон Варчев призна, че Господ не е бил с тима по време на жребия за купата на България. Както е известно, варненци се паднаха с възможно най-трудния противник – доминантът у нас през последните осем години "ЛУКойл Академик“. "Може да се каже, че Господ не бе с нас по време на жребия. Ясно е, че ще ни бъде изключително трудно, но вярвам, че ще се представим достойно“, коментира треньор номер 1 на Варна за ХХ век.
Наставникът Любо Минчев също не е доволен. "От седемте възможни съперника не исках единствено "ЛУКойл“. Срещу всички останали имаме някакъв шанс, но такъв ни бил късметът. Казах на моите баскетболисти обаче, че отбор, който излиза с паднал гард, няма никакъв шанс. Трябва да покажеш хъс и себераздаване“, заяви Минчев.


Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).