Албена приема държавно по хокей в зала

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:28 / 04.02.2011
553
Курортен комплекс Албена край Варна ще приеме следващия уикенд (12-13 февруари) държавното първенство по хокей в зала. Участие в надпреварата ще вземат шест отбора, като дебют при мъжете ще направи варненският клуб "Свети Климент“. Фаворити са НСА и "Локомотив 1929“ (София), а останалите участници ще бъдат столичните "Академик Плюс“ и Геоложки институт, както и "Баните“. Те ще играят по системата всеки срещу всеки и по този начин ще определят новия шампион на България в рамките на два дни.
В Албена трябваше да дойдат още два отбора, но те отпаднаха поради различни причини. Шампионът "Славия 2005“ е отстранен по решение на управителния съвет на българската федерация. Причината е, че клубът е уронил престижа на родната централа, след като е поръчал финансова ревизия от спортното министерство и е написал протестно писмо до европейската федерация против родното ръководство. От там обаче им отговорили, че в България си има компетентни органи, които могат достатъчно добре да се справят със случая и няма смисъл да се ангажира толкова висока институция. Отборът на "Петър Берон“ (Пловдив) също е аут от надпреварата поради финансови трудности.
На 12 февруари мачовете ще се играят от 12 до 19,30 ч., а на следващия ден – от 10 до 15 ч., когато ще бъде и награждаването на победителите.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).