Черно море загуби с 68:84 от Левски

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:29 / 05.02.2011
601
Отборът на Левски записа нова победа в Националната Баскетболна Лига, след като се наложи изключително трудно над Черно море (Варна) с 84:68. Най-резултатен за гостите бе Арън Харпър с 25 точки, Стефан Георгиев се отчете с "дабъл-дабъл" - 10 точки и 11 борби, а Прийст Лодърдейл приключи с 21. Александър Янев изигра страхотен мач за тима от Варна и се отчете с 25 точки и 11 борби, Николай Колев и Симеон Илиев завършиха съответно с по 14 и 10 точки.  
Срещата започна с точна стрелба на Харпър , но "моряците" отговориха с две точки на Янев за 2:2. Последва серия от 10:4 за гостите благодарение на Лодърдейл и Харпър, а за домакините точни бяха Янев и Алексиев - 12:6. В тези минути P.L. беше пълен господар в подкошието и след няколко успешни негови атаки, Левски дръпна с двуцифрена разлика - 23:12, независимо от опитите на възпитаниците на Любо Минчев да противодействат на далеч по-опитния си съперник.

Вторите десет минути започнаха по-добре за варненци, които успяха да свалят пасива си до седем точки - 18:25 след точни стрелби на Милчо Борисов и Янев. Случващото се в тези минути изнерви звездата на "сините" Арън Харпър, който си изпроси техническо нарушение, след което Тихомир Желев отбеляза два наказателни за 20:25, а това от своя страна принуди Тони Дечев да върне на терена Лодърдейл. Столичани веднага увеличиха аванса си на девет точки, но малко след това гигантът извърши втория си фал и отново седна на пейката. Въпреки това, гостите не позволиха обрат и след изиграването на първото полувреме водеха с 39:30. В това първо полувреме варненци не успяха при нито един от деветте си опита от зоната за трите точки.

И след почивката "моряците" започнаха по-мотивирано, като коригираха мерника си от далечно разстояние и след точни стрелби на Симеон Илиев, Александър Янев и Тихомир Желев, както и кош и фал на Николай Колев, разликата падна на 45:46. Гостите реагираха и вкараха шест безответни точки и това принуди Любо Минчев да вземе тайм-аут. В оставащите по-малко от пет минути до края на частта "сините" бяха по-концентрирани в завършващата фаза и след серия от 15:4, поведоха с 61:49.

Въпреки голямата разлика, домакините не се предадоха и лидерът им Сашо Янев наниза две поредни тройки, но този път Стефан Георгиев се нагърби с отговорността и върна двуцифрения аванс на Левски - 65:55. До края на срещата играчите на Черно море опитаха всичко, за да поднесат изненадата на кръга, но мерникът им изневери и последния съдийски сигнал прозвуча при 84:68 в полза на столичани.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).