Готви се сензационно отстраняване на Яник Синер за 2 години от спорта

Автор: Георги Куситасев
Коментари (0)
16:19
156
Световният номер 1 Яник Синер от Италия все пак може да бъде лишен от състезателни права за срок от 2 години.

Световната антидопингова агенция (WADA) подаде днес жалба до Спортния арбитражен съд в Лозана (CAS) във връзка с допинг случая на шампиона от Откритите първенства на Австралия и САЩ, съобщиха от организацията. От WADA искат двугодишна санкция за италианския тенисист.

"Гледната точка на WADA е, че констатацията за "липса на вина или небрежност“ не е правилна съгласно приложимите правила. WADA иска период на недопустимост между една и две години. WADA не търси дисквалификация на каквито и да е резултати, освен тези, които вече са били наложени от трибунала на първа инстанция“, се казва в позицията на WADA по случая "Яник Синер“.

Припомняме, че лидерът в световната ранглиста бе уличен в употреба на допинг, давайки два последователни положителни теста с наличие в тях на забраненото вещество клостеол, но след това беше установен от независим трибунал на ITIA, че няма вина за допинга, като становището е, че Синер е "без вина или небрежност“. Въпреки това WADA търси период на недопустимост между 1 и 2 години.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 4


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).