Левски победи ЦСКА в интригуващо Вечно дерби

Автор: Георги Куситасев
Коментари (0)
18:47 / 19.10.2024
166
Левски победи ЦСКА с 1:0 пред около 30 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски“ в двубой от отложен мач от 8-и кръг на Първа лига.

Единственото попадение отбеляза Кристиан Макун в 86-ата минута. Той засече с глава центриране на Фабио Лима.

Това беше първа победа за Левски във Вечното дерби от 18-и септември 2022-а гоидна когато "сините" спечелиха като домакини с 2:0. В следващите 5 мача ЦСКА бяха взели 3 успеха, а 2 мача завършиха при равен резултат.

През първата част Алекс Колев нацели гредата на гостите. Това се случи в 23-ата минута.

В 45-ата минута Марселино Кареасо изведе Аарон Исека сам срещу Матей Маркович, нападателят преодоля вратаря, но Цунами изчисти от голлинията. ЦСКА претендира за дузпа, но до такава не се стигна.

През втората част Левски бе по-активният отбор.

В 52-рата минута Евертон Бала стреля силно, но Бусато успя да избие, а при добавката Майкон стреля високо над вратата.

Малко след това и Джавад Ел Джемили стреля от далече, а вратарят на "червените" отново се справи. Последва нов точен удар за Левски чрез Евертон.

В 66-ата минута ЦСКА можеше да излезе напред. Джонатан Линдсет получи пас отдясно и стреля от около точката на дузпата, но топката премина на сантиметри покрай вратата на Маркович.

С успеха Левски се завърна на победния път след поражението от Ботев (Пловдив) в 11-и кръг. "Сините" се изравниха на върха в класирането с шампиона Лудогорец. Двата тима са с по 28 точки, но разградчани са с мач по-малко.

ЦСКА са 14-и с 10 точки.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 10
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).