Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Хандбалният "Спартак" призова футболните фенове за подкрепа през уикенда
Автор: Екип Varna24.bg 20:18 / 17.02.2011Коментари (1)646
© Ole-bg.com
Хандбалният "Спартак“ обяви за цел спечелването на Купата на България по хандбал за мъже. Финалната четворка на надпреварата ще се проведе през уикенда в Двореца на културата и спорта във Варна. Ръководството на клуба домакин се надява на подкрепа от футболните фенове на "Спартак" в предстоящия полуфинал и евентуален финал на състезанието. В събота варненци излизат от 17,30 ч. в изключително здрав сблъсък с шампиона "Шумен“. Ако победят, те ще се изправят срещу победителя от двойката "Добруджа“ - НСА в спор за трофея. Финалът е в неделя от 17,30 ч., а два часа и половина по-рано е сблъсъкът за бронзовите медали.
"Призоваваме всички фенове да дойдат в залата и да ни гледат. Срещаме голяма подкрепа от футболните привърженици на "Спартак“, които очакваме в "Конгресна“. Отдавна Варна не е била домакин на финали на Купата на България. Организацията е на перфектно ниво. Лично кметът на Варна Кирил Йорданов ще връчи трофея на победителите. Надяваме се това да сме ние. Именно тази е нашата цел в турнира – да го спечелим. Смятам, че ще стане хубав празник на хандбалната игра във Варна. Все пак ще спорят четирите най-добри отбора в България“, обяви играещият вицепрезидент на "Спартак“ Росен Добрев.
Входът в зала "Конгресна“ ще бъде 3 лв. на ден. Сблъсъците във Варна са поверени на най-добрите хандбални съдии в България. Става дума за двойките Башев/Костов и Дойчинов/Горецов.
Ръководството на клуба е предвидило и отборна парична премия, ако се спечели купата, но отказа да назове точния й размер.


Победителят играе за КНК
Победителят в хандбалната надпревара ще представя България в европейския турнир за Купата на носителите на национални купи. Естествено, отборът трябва да заяви съгласие за това.
Вицепрезидентът на варненци Росен Добрев пък се завърна от турския груд Бурса, където договори летен лагер за "Спартак“ и серия от контроли с местния тим. Както е известно, през лятото отборът от южната ни съседка игра три контроли във Варна и сега визитата ще бъде върната.


Пенко Златев разузнал в детайли "Шумен“
Старши треньорът на "Спартак“ Пенко Златев призна, че е разузнал в детайли играта на съботния съперник на полуфиналите "Шумен“. "Наясно сме със силните и слабите им качества. Те са изключително опитен отбор. Знаете, че голяма част от играчите им бяха в "Спартак“, преди да ни изключат от хандбалното движение. При нас проблемите са свързани с контузени състезатели. Петима хандбалисти бяха с тежки контузии през последната година, трима от които не се разминаха с оперативна намеса. Радостното е, че Чавдар Чернев вече тренира наравно с останалите си съотборници и постепенно навлиза във форма. Станислав Добрев обаче е с проблеми в рамото и ще можем да го използваме само в нападение. Радостни сме, че привлякохме Николай Миленов, който пасна отлично на тима, и на 18-годишния Живко Георгиев, когото закупихме от "Локомотив“. Те трябва да компенсират, доколкото могат, липсата на контузените ни играчи“, коментира Пенко Златев.
Росен Добрев пък се надява тимът му да не е притеснен срещу "Шумен“. "В последните година и половина момчетата сякаш имаха комплекс от този съперник и нямаме победа над него. Сега обаче смятам, че дойде моментът, в който те са го превъзмогнали и ще излезем като крайни победители“, заяви Добрев.

Източник: Александър Дечев, Народно дело







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 18.02.2011 г.
0
 
 
Говори се за това от месец. Отиваме! Само Спартак!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: