Eмил Наков: Жоро Илиев е халф №1 в България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:02 / 24.02.2011
911
Изпълнителният директор на "Пирин“ Емил Наков обяви капитана на "Черно море“ Георги Илиев за най-добрия халф в "А“ група в момента. Както е известно, Наков беше шеф на Жоро, когато стана шампион на България с "Локомотив“ (Пд) през 2004-а. В събота пък двамата ще са съперници, тъй като "моряците“ гостуват в Благоевград.
"За мен безспорно Жоро е №1 сред полузащитниците и може всичко с топката. Нямам представа защо не го канят в националния, а мястото му е там. Очаквам той да ни създаде най-много проблеми в събота“, заяви за "Народно дело“ Наков. Последният определи предстоящата среща като изключително тежка за тях. "Черно море“ е много сериозен съперник и разполага с обигран състава от можещи изпълнители. При нас пък има голямо текучество – напуснаха ни възлови играчи и дойдоха много нови. Всеки мач за "Пирин“ напролет ще е дерби, защото единствената ни цел е да се спасим от изпадане“, допълни Наков. Той определи назначението на Станислав Тодоров като грешен избор. "Шумен е по-близо до Варна и ако Тодоров допусне грешки, представете си какви ще са коментарите. Това е все едно да бяха сложили Ивайло Стоянов от Петрич да свири. Аз обаче няма притеснения и смятам, че международен рефер като Тодоров ще се справи“, завърши Наков.

Симпатизира на "моряците“ от 12 години

Симпатиите на Емил Наков към "Черно море“ са от 12 години, призна самият той. През януари 1999-а босът на "Велбъжд“ Георги Илиев започва да помага на закъсалия варненски тим и праща Наков на "Тича“ да въдвори ред. Тогава "моряците“ са в дъното на класирането на втория ешелон и изнемогват финансово. "Когато дойдох във Варна, имаше 10 души в управителния съвет и 11 в надзорния. Ние обаче решихме да дадем цялата власт на Божил Колев и нещата потръгнаха. Същата пролет отборът се стабилизира, а през другия сезон се завърна в "А“ група. От 12 години "Черно море“ ми е симпатичен отбор и винаги ще го уважавам“, каза Наков. Последният пожела също успех на Стефан Генов с "моряците“ през пролетта: "Работил съм него в "Локо“ (Пд). Разбира си от работата и е етичен и възпитан човек. Дано има шанс да направи нещо "Тича“.“

Източник: Недко Петров, Народно дело


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).