Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Сашо Янев - в основния състав за европейското
Автор: Екип Varna24.bg 09:25 / 25.02.2011Коментари (0)565
© Михаил Дечев
Баскетболистът на "Евроинс-Черно море“ Александър Янев ще бъде в основния състав на националния отбор на европейското първенство за мъже в Литва в края на лятото. Това обяви пред "Народно дело“ селекционерът на България Росен Барчовски. Както е известно, преди няколко дни 20-годишният баскетболист се представи много силно на лагера на разширения състав от играчи от българското първенство в Правец. Янев бе най-полезен в контролата на националите с "ЛУКойл Академик“, като се представи много силно и срещу "Рилски спортист“ във втория спаринг. Талантът бе в мъжкия състав и по време на квалификациите за европейското първенство през 2010 г.
"Сашо Янев се наложи в състава още през миналото лято. Сега продължава да се развива и да подобрява играта
©
си. За него, дай Боже да е здрав, няма никакво съмнение, че ще е в състава. Той дори не само е в състава, ами в основния състав. Сашо е най-добре представилият се на лагера в Правец“, заяви Барчовски.

Хвали Чайката и Тихомир Желев

Росен Барчовски похвали изявите на талантите на "Евроинс-Черно море“ Симеон Илиев-Чайката и Тихомир Желев. "Симеон има много качества, но му липсва още работа. Трябва му време. Ако работи настоятелно и развива способностите си, ще стигне до основния състав на националния отбор. Определено е баскетболист със сериозни качества и бъдеще. На този етап ми е трудно да кажа дали ще разчитам
© Михаил Дечев
лятото на него, но не го изключвам като вариант. На тази позиция няма много хора, там са най-вече близнаците. Така че той трябва да е наясно, че няма голяма конкуренция там, и да работи“, заяви Барчовски.
"Тихомир Желев също се представи много добре. Пробвах го на две позиции. За съжаление имаше някакви болки в областта на стомаха, нещо като херния. В първия мач се включи добре, във втория игра по-малко. На неговата позиция конкуренцията е зверска. Там са Филип Виденов, Чавдар Костов, Иван Лилов, така че ще му е много трудно. Пробвах го и като гард, където има много добри качества, но му липсват малко сила и бързина на краката. Осве
© Михаил Дечев
н това той не играе на този пост във Варна. Специално за Симеон Илиев и Тихомир Желев мога да гарантирам, че до 2-3 години ще бъдат в основния състав от 12-те на националния отбор. За това лято не мога да гарантирам. Всичко зависи от тях – колко ще играят и как ще се развиват“, смята Барчовски.
От 3 до 18 септември националите ни ще участват на европейското първенство в Литва, където са в една група със Словения, Русия, Белгия, Грузия и Украйна.


Следи изявите на Васко Кьосев

Росен Барчовски не скри, че в полезрението му е четвърти баскетболист на "Евроинс-Черно море“. Става дума за Васил Кьосев, който не бе повикан на лагера в Правец. "Васко не беше достатъчно убедителен в мачовете, които аз наблюдавах преди лагера. Това обаче нищо не означава и той със сигурност е в моите планове. Ако ми е малко сърдит, че не го повиках, нека това да го амбицира. Това ще му помогне за развитието. Аз нямам специално отношение към нито един баскетболист. Гледам кой се представя най-добре към момента“, заяви Барчовски.

Много е доволен от Божо Аврамов и Асен Великов
Селекционерът на България не пропусна да похвали добрите изяви на варненеца Божидар Аврамов и на Асен Великов, за когото може спокойно да се каже, че е продукт на школата на "Черно море“. Двамата също участваха на лагера на разширения състав на националния отбор в Правец в края на миналата седмица, където играха в контролните срещи с "ЛУКойл Академик“ и "Рилски спортист“. "Добре е, че Божидар получава много игрово време в "ЛУКойл“. Това е важно и му помага да върви нагоре. Преди това имаше колебания, редуваше силни със слаби изяви. Сега е доста по-постоянен. Асен Великов пък се представи много добре в контролата с "ЛУКойл Академик“ и отлично срещу "Рилски спортист“. Като имам предвид и това, че беше много полезен и положителен играч през квалификациите за европейското, съм доволен. В клубния си отбор играе по-малко, но там не мога да се меся. Смятам, че ако двамата продължават с изявите си, ще са основните играчи на плеймейкърския пост“, заяви Барчовски.
"Основната цел на лагера беше да се даде шанс на повече играчи, както и на такива, които са показали талант и потенциал, но не са били поканени в националния. Исках тези баскетболисти да влязат в системата за работа на националния отбор. Да видим кой какъв шанс има да влезе лятото в състава, да им се поставят индивидуални задачи за подготовка“, добави селекционерът.

Източник: Александър Дечев, Народно дело







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: