Сашо Янев - в основния състав за европейското

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:25 / 25.02.2011
565
Баскетболистът на "Евроинс-Черно море“ Александър Янев ще бъде в основния състав на националния отбор на европейското първенство за мъже в Литва в края на лятото. Това обяви пред "Народно дело“ селекционерът на България Росен Барчовски. Както е известно, преди няколко дни 20-годишният баскетболист се представи много силно на лагера на разширения състав от играчи от българското първенство в Правец. Янев бе най-полезен в контролата на националите с "ЛУКойл Академик“, като се представи много силно и срещу "Рилски спортист“ във втория спаринг. Талантът бе в мъжкия състав и по време на квалификациите за европейското първенство през 2010 г.
"Сашо Янев се наложи в състава още през миналото лято. Сега продължава да се развива и да подобрява играта си. За него, дай Боже да е здрав, няма никакво съмнение, че ще е в състава. Той дори не само е в състава, ами в основния състав. Сашо е най-добре представилият се на лагера в Правец“, заяви Барчовски.

Хвали Чайката и Тихомир Желев

Росен Барчовски похвали изявите на талантите на "Евроинс-Черно море“ Симеон Илиев-Чайката и Тихомир Желев. "Симеон има много качества, но му липсва още работа. Трябва му време. Ако работи настоятелно и развива способностите си, ще стигне до основния състав на националния отбор. Определено е баскетболист със сериозни качества и бъдеще. На този етап ми е трудно да кажа дали ще разчитам лятото на него, но не го изключвам като вариант. На тази позиция няма много хора, там са най-вече близнаците. Така че той трябва да е наясно, че няма голяма конкуренция там, и да работи“, заяви Барчовски.
"Тихомир Желев също се представи много добре. Пробвах го на две позиции. За съжаление имаше някакви болки в областта на стомаха, нещо като херния. В първия мач се включи добре, във втория игра по-малко. На неговата позиция конкуренцията е зверска. Там са Филип Виденов, Чавдар Костов, Иван Лилов, така че ще му е много трудно. Пробвах го и като гард, където има много добри качества, но му липсват малко сила и бързина на краката. Освен това той не играе на този пост във Варна. Специално за Симеон Илиев и Тихомир Желев мога да гарантирам, че до 2-3 години ще бъдат в основния състав от 12-те на националния отбор. За това лято не мога да гарантирам. Всичко зависи от тях – колко ще играят и как ще се развиват“, смята Барчовски.
От 3 до 18 септември националите ни ще участват на европейското първенство в Литва, където са в една група със Словения, Русия, Белгия, Грузия и Украйна.


Следи изявите на Васко Кьосев

Росен Барчовски не скри, че в полезрението му е четвърти баскетболист на "Евроинс-Черно море“. Става дума за Васил Кьосев, който не бе повикан на лагера в Правец. "Васко не беше достатъчно убедителен в мачовете, които аз наблюдавах преди лагера. Това обаче нищо не означава и той със сигурност е в моите планове. Ако ми е малко сърдит, че не го повиках, нека това да го амбицира. Това ще му помогне за развитието. Аз нямам специално отношение към нито един баскетболист. Гледам кой се представя най-добре към момента“, заяви Барчовски.

Много е доволен от Божо Аврамов и Асен Великов
Селекционерът на България не пропусна да похвали добрите изяви на варненеца Божидар Аврамов и на Асен Великов, за когото може спокойно да се каже, че е продукт на школата на "Черно море“. Двамата също участваха на лагера на разширения състав на националния отбор в Правец в края на миналата седмица, където играха в контролните срещи с "ЛУКойл Академик“ и "Рилски спортист“. "Добре е, че Божидар получава много игрово време в "ЛУКойл“. Това е важно и му помага да върви нагоре. Преди това имаше колебания, редуваше силни със слаби изяви. Сега е доста по-постоянен. Асен Великов пък се представи много добре в контролата с "ЛУКойл Академик“ и отлично срещу "Рилски спортист“. Като имам предвид и това, че беше много полезен и положителен играч през квалификациите за европейското, съм доволен. В клубния си отбор играе по-малко, но там не мога да се меся. Смятам, че ако двамата продължават с изявите си, ще са основните играчи на плеймейкърския пост“, заяви Барчовски.
"Основната цел на лагера беше да се даде шанс на повече играчи, както и на такива, които са показали талант и потенциал, но не са били поканени в националния. Исках тези баскетболисти да влязат в системата за работа на националния отбор. Да видим кой какъв шанс има да влезе лятото в състава, да им се поставят индивидуални задачи за подготовка“, добави селекционерът.

Източник: Александър Дечев, Народно дело


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).