Ивайло Илиев води французи към спасение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:30 / 26.02.2011
831
Приятелката му Русена Сланчева играе във втора дивизия, бори се за елита


Бившият волейболист на "Черно море-БАСК“ Ивайло Илиев вече няколко месеца играе във френската трета лига. Състезателят е разпределител на "Брив“, който в момента се бори да не изпадне. "Убеден съм, че ще се спасим, тъй като напоследък играем добре. В последните четири мача имаме три победи. Групата е от 14 тима. Нивото е добро и отборите са равностойни. Аз пътувам всеки ден по 30 километра за тренировка. Много ми харесва във Франция и се надявам да остана за по-дълго време тук“, заяви за "Народно дело“ Ивайло.
В края на март 26-годишният състезател излиза срещу бившия си съотборник във Варна Милен Стоянов. Последният играе за "Антант вол Бокур“ (Сошо), който е на четвърто място в класирането.
Илиев живее заедно с приятелката си Русена Сланчева в град Тул. Тя също е волейболистка и играе във втора дивизия. Нейният "Тул Нав“ е на трето място в класирането и се бори за влизане в Лига Про "А“.
Ивайло и Русена постоянно поддържат връзка с други български волейболисти, които играят във Франция. Най-често контактуват с варненците Милен Стоянов и съпругата му Мартина Георгиева. "Тук играят много българи, с които се чуваме. Следим и всичко, което става у нас. Имаме си българска телевизия и гледаме волейболни баскетболни мачове от България“, разкри Иво.
Той следи и ситуацията в бившия си клуб "Черно море-БАСК“. "Надявам се да останат в групата. Сега и Борко Янков се завърна и би трябвало да им помогне“, казва Илиев.
Неговият брат Симеон пък е в основния състав на баскетболния "Евроинс-Черно море“. Наскоро състезателят дори бе повикан в разширения състав на националния отбор, след който получи похвали от националния селекционер Росен Барчовски. "Следя изявите на брат ми. Радвам се много за него. В "Черно море“ имат много добър треньор в лицето на Любомир Минчев. Той се занимава с брат ми и всеки един от останалите баскетболисти и това си личи. Дано да продължава така. Надявам се да се съсредоточи изцяло към баскетбола и да се развива, защото има възможности за професионална кариера“, завърши 26-годишният волейболист.
През лятото той и Русена ще се завърнат в България и ще се изявяват в плажния волейбол.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).