Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Младежите на Черно море взеха дербито, гарантират си лидерство с успех над Лукойл
Автор: Екип Varna24.bg 20:28 / 03.03.2011Коментари (0)1022
© Bgbasket.com
Евроинс Черно море победи Овергаз с 94-86 в дербито на Младежката лига. Двата отбора предложиха интересен и зрелищен двубой изпълнен с много обрати. Срещата бе равностойна от началото до края с чести смени на водачеството, а в последните минути варненци, които играеха в своята зала, успяха да вземат ценния успех. Това е втора поредна загуба за Овергаз, след която Евроинс Черно море излезе на първото място в лигата. Варненци също имат две поражения, но в директните двубои между двата тима имат предимство от 2 точки, след загубата с 6 в София. Ако утре Евроинс Черно море надиграе Лукойл Академик от 14.00 часа ще спечели редовния сезон в лигата. Овергаз пък играе с Тунджа Ямбол в 10.00 часа.
Мачът тръгна кош за кош и с чести смени на водачеството, а в един момент варненци дръпнаха с 5 точки. Това обаче бе за кратко, а след десет минути игра те бяха напред с 22-20. Евроинс Черно море водеше в първите пет минути и половина на втората част, но най-голямата преднина на тима не мина 5 точки. Тогава Овергаз поведе, след което последваха две смени на водачеството и гостите дори се откъснаха с 6 точки. "Моряците" изравниха, но с тройка на Антонио Николов гостите поведоха с 49-46 след първото полувреме.
След паузата Овергаз продължи да води, като варненци излязоха напред едва две минути и половина преди края на частта при 61-60. В оставащото време двата тима продължиха с равностойната игра, а след 30 минути Черно море водеше с 2 точки, 69-67.
Овергаз изравни в началото на последната част, след което последваха 6 поредни точки за домакините, които до края не изпуснаха водачеството. На два пъти гостите свалиха на 2, но след това варненци дръпнаха с 9. В последните секунди разликата бе 6 точки, но Хакан Сербезов отбеляза и я качи на 8. Георги Боянов изпусна от тройката и така варненци спечелиха с необходимата им разлика.
Най-резултатен за победителите бе Милчо Борисов с 23 точки. Отново добре игра Станислав Цонков с 18 точки, 7 борби, 6 асистенции и 4 откраднати топки, а силно от пейката се включи Станислав Стоев, който бе безгрешен при стрелбата за 2 точки (7 от 7) и за 21 минути завърши със 17 точки и 8 борби.
За гостите от София с 25 точки се отличи Георги Боянов. Дамян Стоянов добави 21, 6 борби и 5 асистенции, а с 14 точки и 8 борби завърши Антонио Илиев.

Източник: bgbasket.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: