Младежите на Черно море взеха дербито, гарантират си лидерство с успех над Лукойл

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:28 / 03.03.2011
1022
Евроинс Черно море победи Овергаз с 94-86 в дербито на Младежката лига. Двата отбора предложиха интересен и зрелищен двубой изпълнен с много обрати. Срещата бе равностойна от началото до края с чести смени на водачеството, а в последните минути варненци, които играеха в своята зала, успяха да вземат ценния успех. Това е втора поредна загуба за Овергаз, след която Евроинс Черно море излезе на първото място в лигата. Варненци също имат две поражения, но в директните двубои между двата тима имат предимство от 2 точки, след загубата с 6 в София. Ако утре Евроинс Черно море надиграе Лукойл Академик от 14.00 часа ще спечели редовния сезон в лигата. Овергаз пък играе с Тунджа Ямбол в 10.00 часа.
Мачът тръгна кош за кош и с чести смени на водачеството, а в един момент варненци дръпнаха с 5 точки. Това обаче бе за кратко, а след десет минути игра те бяха напред с 22-20. Евроинс Черно море водеше в първите пет минути и половина на втората част, но най-голямата преднина на тима не мина 5 точки. Тогава Овергаз поведе, след което последваха две смени на водачеството и гостите дори се откъснаха с 6 точки. "Моряците" изравниха, но с тройка на Антонио Николов гостите поведоха с 49-46 след първото полувреме.
След паузата Овергаз продължи да води, като варненци излязоха напред едва две минути и половина преди края на частта при 61-60. В оставащото време двата тима продължиха с равностойната игра, а след 30 минути Черно море водеше с 2 точки, 69-67.
Овергаз изравни в началото на последната част, след което последваха 6 поредни точки за домакините, които до края не изпуснаха водачеството. На два пъти гостите свалиха на 2, но след това варненци дръпнаха с 9. В последните секунди разликата бе 6 точки, но Хакан Сербезов отбеляза и я качи на 8. Георги Боянов изпусна от тройката и така варненци спечелиха с необходимата им разлика.
Най-резултатен за победителите бе Милчо Борисов с 23 точки. Отново добре игра Станислав Цонков с 18 точки, 7 борби, 6 асистенции и 4 откраднати топки, а силно от пейката се включи Станислав Стоев, който бе безгрешен при стрелбата за 2 точки (7 от 7) и за 21 минути завърши със 17 точки и 8 борби.
За гостите от София с 25 точки се отличи Георги Боянов. Дамян Стоянов добави 21, 6 борби и 5 асистенции, а с 14 точки и 8 борби завърши Антонио Илиев.

Източник: bgbasket.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).