Евроинс-Черно море загуби от Ямбол с 81:90

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
02:18 / 06.03.2011
583

Отборът на Ямбол записа нова победа в НБЛ, след като се наложи при визитата си на Черно море (Варна) с 90:81. Най-резултатен за тима воден от Иван Чолаков беше Станислав Говедаров с 25 точки, Мартин Дурчев добави 23, а Николай Върбанов приключи с "дабъл-дабъл" - 21 точки и 11 борби.

Александър Янев наниза 20 точки за "моряците", а Николай Колев и Пламен Алексиев се отчетоха съответно с по 18 и 13.

Резултатът беше открит от Мартин Дурчев, но домакините отговориха мигновено и след точни стрелби на Сашо Янев и Симеон Илиев, Черно море поведе с 4:2. В следващите минути двата отбора си размениха лидерството по веднъж, след което "моряците" отново демонстрираха по-добра игра и дръпнаха с три точки – 8:5, но веднага след това последва серия от 7:2 в полза на Ямбол и възпитаниците на Иван Чолаков пак бяха лидери – 12:10 при пет минути до края на частта. В оставащото време ситуацията на терена не се промени и отново имаше размяна на лидерството, като в крайна сметка, варненци имаха повече късмет и след първите десет минути  водеха с 25:21 благодарение на тройка със сирената на Ивайло Касабов.

Баскетболистите и на двата отбора допуснаха много грешки през първите 60 секунди, като ямболии се отпушиха първи и намалиха пасива си – 24:25 след тройка на Станислав Говедаров. В следващите минути играта вървеше кош за кош, като баскетболистите на Ямбол успяха да изравнят за 29:29 след две точки на Николай Върбанов и нова тройка на Говедаров. Това всякаш вдъхна свежи сили на гостите, които до края на полувремето успяха да дръпнат с шест точки, но тройка на Янев 18 секунди преди края оформи резултата – 46:43 в полза на Ямбол.

Възпитаниците на Иван Чолаков стартираха ударно второто полувреме, като бяха пълни господари на терена и след убийствена серия от 16:4, дръпнаха с 62:47. Последва леко отпускане в редиците на гостите, а под другия кош Пламен Алексиев наниза две пордни тройки, Сашо Янев също се отчете с точна стрлба отдалеч, Николай Колев добави нови две точки към актива си и разликата падна на девет – 63:72 след 30 минути.

Младите надежди на варненския баскетбол продължиха със страхотното си представяне и в заключителната четвърт, като Янев, Желев и Колев бяха в основата на серия от 11:0, с която момчетата на Любомир Минчев обърнаха развоя на срещата в своя полза – 74:72. Ямболии вкараха първите си точки в този период след близо четири минути игра, като точен беше Станислав Говедаров, а след това съотборниците му Върбанов и Сатлер изведоха тима си напред – 78:76. В оставащите 3:58 минути до края на двубоя, гостите демонстрираха по-голяма концентрация, като се възползваха максимално от възможностите си и  пак поведоха с девет точки, за крайното 90:81.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).