Станчо Станев е единственият българин на Ушу шампионат в Хонг Конг

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:19 / 08.03.2011
1025
За втора година варненецът Станчо Станев ще вземе участие в ежегодния международен ушу шампионат в Хонконг, който ще се проведе между 11 и 15 март 2011 г. Това е най-престижният шампионат в света по китайското бойно изкуство Ушу с ранг на световно първенство.

Станчо Станев бе сред участниците в същия форум и през 2008 г., когато се завърна с три златни и един бронзов медал, като участва в четири дисциплини и след оспорвана надпревара надделя над едни от най-изявените майстори на Ушу от Китай и останалия свят.

За големия си успех майстор Станев беше поздравен от организаторите на турнира и от своите съперници. При завръщането си в България предизвика огромен медиен интерес в родния си град Варна. Спортните журналисти в традиционната си месечна анкета го избраха за "Спортист на месец март" и "Треньор на месец март", а в края на годината беше номиниран и включен в "Десетте най-добри спортисти на годината", за което бе награден със специален почетен плакет.

"Този път ще участвам в шест дисциплини и искам да спечеля 6 медала. Участието в шест дисциплини почти се равнява на състезание в шест различни спорта. Истинската трудност идва от това, че представянето на тези шест дисциплини трябва да стане най-много в рамките на 30 минути, което изисква изключителна издържливост и концентрация", каза Станев.

С амбициозната си цел той успя да шокира противниците си и организаторите, тъй като шампионатът се провежда по изключително трудна традиционна състезателна програма, където може да се види цялото разнообразие от стилове в Ушу.

На шампионата през 2008 участват 3000 души, през 2010 участниците са 6000, а тази година се очаква още по-сериозно присъствие. Майстор Станев, известен в Китай като Шъфу Та Худзъ (Майстор "Дългата брада") е твърдо решен да затвърди и подобри успеха си в турнира и се надява тази година да бъде забелязан и от централните медии.

Спокойно може да се направи следната аналогия:"Калоян Махлянов (Котоошу) бие японците в Япония, а Станчо Станев (Шъфу Та Худзъ) бие китайците в Китай."



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).