Баскетболистите рухнаха в краяи загубиха в Ботевград

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:45 / 19.03.2011
472

Баскетболистите на Балкан (Ботевград) зарадваха новия си треньор Николай Пеев, който застава начело на "зелените" за втори път в кариерата си, след като тази вечер се наложиха изключително трудно при домакинството си на Черно море (Варна) със 75:72 в мач от XXI кръг на Националната Баскетболна Лига. Най-резултатен за ботевградчани беше Крум Дойчинов с 18 точки, а Любомир Лилов и Георги Давидов добавиха съответно по 17 и 11.

Пламен Алексиев наниза 20 точки за "моряците", а Симеон Илиев и Алексансър Янев приключиха с по 17 и 12, но като цяло, момчетата на Любомир Минчев не издържаха в края на мача и изпуснаха победата.

През първото полувреме гостите от Варна играха много спокойно и концентрирано, като след първите десет минути Сашо Янев и компания имаха преднина от две точки – 22:20. До почивката "моряците" продължаваха да стоят по-добре на терена и логично увеличиха аванса си, който за момент стигна осем точки, но в заключитените десет секунди Лилов вкара за 35:41.

След почивката играчите на Черно море се опитаха да решат изхода от мача далеч преди неговия край, като Илиев и Кьосев доведоха разликата до десет точки в полза на отбора си. Все пак, отново в последната минута Филипов и Мортън вкараха за 55:61, с което запазиха надеждите си за успех живи. Заключителните десет минути вървяха изцяло в полза на варненци, които успяваха да поддържат преднината си, но в последните 2:51 минути, възпитаниците на Любо Мичев рухнаха и позволиха на съперника си да стигне до пълен обрат в мача – 75:72, като с основен принос за това бяха Филипов, Дойчинов и Лилов.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).