Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Камазола е играл срещу Кака и Робиньо, веселял се с Роналдиньо в дискотека
Автор: Екип Varna24.bg 11:28 / 23.03.2011Коментари (0)1397
© chernomorepfc.bg
Халфът на "Черно море“ Самуел Камазола е израснал с футболната топка и уроците в Бразилия, признава самият той. Самуел дойде в "Народно дело“ заедно със сънародника си Адемар и любимото им такси, управлявано от бившият футболист Живко Жеков. За интервюто съдейства шоуменът и върл фен на "моряците“ Илко Петров-Джулиано. Той превеждаше и на английски.
"Започнах да гоня топката като повечето бразилски деца в училищен двор на родния ми град Кашиас до Сул, когато бях на 6 години. Малко по-късно стъпих за първи път и на терен, който се намираше в близост до моя дом. Тръгнах от децата на "Жувентуд“, преминах през юношите и на 18 години дебютирах за мъжете в елита на Бразилия“, връща се назад във времето Камазола. Последният обаче уточнява, че наред с футбола е държал много и на учението. "Ако тренирах 2 часа на ден, два пъти повече си учих уроците, защото за мен бе важно да съм добър ученик. Не помня да е имало ден, в който да не съм ходил подготвен на училище. Логично получавах високи оценки, но по-важното беше, че се научих да разсъждавам и придобих знания, които впоследствие щяха да са ми полезни в живота“, доп
© Ole-bg.com
ълва Самуел.
С "Жувентуд“ и "Еспортиво“ той играе 5 години в Бразилия, следват по една година в "Хартс“ (Шотландия) и "Шатору“ (Франция) и две в норвежкия "Сандерфьорд“, преди да дойде на "Тича“ през януари. "На терена винаги съм бил халф. До 15 години играех редовно и футзал, който не ми пречеше на футбола. Това, че живях в четири държави (бел. ред. вече и в пета), ми помогна да науча и владея свободно пет езика – английски, португалски, испански, френски и италиански. Дано имам късмет да осъществя и една детска мечта – да завърша висше образование“, казва още 28-годишният кариока.


Купон
Весели се с Роналдиньо в дискотека

Самуел е имал възможност няколко пъти да се весели в дискотека заедно с Роналдиньо. Това става в Порто Алегре, който се намира на 120 км от родния град на Камазола. "В танците Рони е също толкова добър, както и с топка на терена. Много от посетителите на заведението спираха да танцуват, за да го гледат и му се наслаждават. Познавам се с него, но не сме приятели“, разкрива Самуел. Последният е близък с бившия футболист на "Литекс“ и ЦСКА Тиаго Силва, а негов първи приятел е неразделен с другия Тиаго Силва, който в момента държи защитата на "Милан“.


На терена
Срещу Кака и Робиньо – 1:1

Балансът на Камазола в срещите му с Кака и Ро
© studiodechev.com
биньо на терена е 1:1. "В бразилското първенство загубих с 1:3 от Кака, когато играеше за "Сао Пауло“, но победих "Сантос“ с Робиньо с 2:1“, казва Самуел. Последният определи Феномена Роналдо за най-добрия бразилски футболист, когото е гледал. "Жалко, че заради контузиите и операциите не успя да постигне още повече във футбола. Но и така си остана велик, какъвто е и Ромарио. Благодаря на Господ, че ми даде възможност да се наслаждавам на играта им“, допълва Камазола.
§п

В Бразилия
Лети 5 часа за сватба

Самуел Камазола ще лети 5 часа със самолет, за да уважи сватбата на своя съотборник Адемар на 28 юни във Форталеза. "Тогава ще съм към края на лятната си ваканция, но такова велико събитие не е за изпускане. Въпреки че градовете ни са на хиляди километри, нищо не може да ме спре. Подобни разстояния са нормални за моята родина и не ме впечатляват“, зарича се Самуел.
Адемар ще се ожени за своята връстничка Алесандра. На сватбения купон ще присъстват също Марио Жардел, Ели Маркес и Марко Тиаго.


Трима "моряци“ имали качества за Бразилия

Според Самуел трима негови съотборници могат спокойно да играят в бразилското първенство. Това са Георги Илиев, Георги Божилов и Илко Пиргов. "Те са завършени футболисти и могат да играят в повечето отбори от бразилския елит. Радвам с
© studiodechev.com
е, че имам възможност да съм до тях“, казва Самуел. Последният определи "Черно море“ като средноевропейски тим с добри и тактически грамотни изпълнители. "Имаше хора, които се съмняваха, че ще победим ЦСКА, но дано вече на всеки е ясно, че ние не отстъпваме на никого в България. Трябва ни само един централен нападател, който да бележи голове и дано се намери такъв през лятото“, пожела Камазола. Последният няма нищо против "Черно море“ да стане първият му отбор извън родината, в който се е задържал повече от две години. "На "Тича“ се чувствам прекрасно, радвам се на уважение, а феновете вече ме познават и спират на улицата, което е приятно. Дано остана по-дълго тук и помогна за успехите на "моряците“, допълва Самуел. Както е известно, той дойде във Варна със съдействието на адвокат Михаил Статев, който е близък с мениджъра на играча – Андре Иролеги. Последният представлява също Марио Жардел и Марко Тиаго.

Любима
Иска да остарее с Жозиане

Самуел е намерил жената, с която иска да остарее, още преди 10 години. Тя се казва Жозиане и двамата са имали ученическа любов, пред да се оженят. Камазола е с две години по-голям от любимата си. "За да успява един футболист, е много важно да има и стабилна жена до себе си. Аз получавам всичко от Жозиане и ако имах втори живот, пак щях да съм с нея. Когато напусках Бразилия заради футбола, тя винаги е била с мен. Сега двамата се влюбваме във Варна и морето“, признава Камазола. В свободното време той и съпругата му обичат да пазаруват в моловете и да вечерят в ресторант "Къщата“, който е собственост на бившия "моряк“ Верони Страшников. Самуел вече обожава българската кухня, като най-много харесва шопска салата и пиле с картофи. Знае и повече от 100 български думи. Никога не е пушил, а по една бира или чаша вино си позволява само след мач. До месец пък планира да си купи кола.
§п


В "А“ група
Първият му гол ще е за Джулиано

Първият гол, който Самуел вкара в "А“ група, ще бъде посветен на колоритния фен на "моряците“ Илко Петров-Джулиано. "С него често сме заедно в свободното време, показва ми забележителностите на града и ни развлича с хумор и песни. Голът е най-малкото, което мога да направя за него. Дано не го карам да чака дълго, макар че е по-важно отборът да вкарва и побеждава редовно“, признава Камазола. Запитан докъде може да стигне "Черно море“ в първенството и турнира за купата, халфът заяви деликатно: "Имаме голям отборен потенциал и ако поддържаме постоянно добро игрово ниво, резултатите и класирането ще идват от само себе си. Сега е най-важно да запишем позитивен резултат в Бургас, за да не обезсмислим победата над ЦСКА. Що се отнася до гостуването на "червените“ за купата, шансовете са 50 на 50. Най-важен обаче е предстоящият мач и затова на дневен ред е "Черноморец“.

Източник: Недко Петров, Народно дело







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: