Камазола е играл срещу Кака и Робиньо, веселял се с Роналдиньо в дискотека

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:28 / 23.03.2011
1397
Халфът на "Черно море“ Самуел Камазола е израснал с футболната топка и уроците в Бразилия, признава самият той. Самуел дойде в "Народно дело“ заедно със сънародника си Адемар и любимото им такси, управлявано от бившият футболист Живко Жеков. За интервюто съдейства шоуменът и върл фен на "моряците“ Илко Петров-Джулиано. Той превеждаше и на английски.
"Започнах да гоня топката като повечето бразилски деца в училищен двор на родния ми град Кашиас до Сул, когато бях на 6 години. Малко по-късно стъпих за първи път и на терен, който се намираше в близост до моя дом. Тръгнах от децата на "Жувентуд“, преминах през юношите и на 18 години дебютирах за мъжете в елита на Бразилия“, връща се назад във времето Камазола. Последният обаче уточнява, че наред с футбола е държал много и на учението. "Ако тренирах 2 часа на ден, два пъти повече си учих уроците, защото за мен бе важно да съм добър ученик. Не помня да е имало ден, в който да не съм ходил подготвен на училище. Логично получавах високи оценки, но по-важното беше, че се научих да разсъждавам и придобих знания, които впоследствие щяха да са ми полезни в живота“, допълва Самуел.
С "Жувентуд“ и "Еспортиво“ той играе 5 години в Бразилия, следват по една година в "Хартс“ (Шотландия) и "Шатору“ (Франция) и две в норвежкия "Сандерфьорд“, преди да дойде на "Тича“ през януари. "На терена винаги съм бил халф. До 15 години играех редовно и футзал, който не ми пречеше на футбола. Това, че живях в четири държави (бел. ред. вече и в пета), ми помогна да науча и владея свободно пет езика – английски, португалски, испански, френски и италиански. Дано имам късмет да осъществя и една детска мечта – да завърша висше образование“, казва още 28-годишният кариока.


Купон
Весели се с Роналдиньо в дискотека

Самуел е имал възможност няколко пъти да се весели в дискотека заедно с Роналдиньо. Това става в Порто Алегре, който се намира на 120 км от родния град на Камазола. "В танците Рони е също толкова добър, както и с топка на терена. Много от посетителите на заведението спираха да танцуват, за да го гледат и му се наслаждават. Познавам се с него, но не сме приятели“, разкрива Самуел. Последният е близък с бившия футболист на "Литекс“ и ЦСКА Тиаго Силва, а негов първи приятел е неразделен с другия Тиаго Силва, който в момента държи защитата на "Милан“.


На терена
Срещу Кака и Робиньо – 1:1

Балансът на Камазола в срещите му с Кака и Робиньо на терена е 1:1. "В бразилското първенство загубих с 1:3 от Кака, когато играеше за "Сао Пауло“, но победих "Сантос“ с Робиньо с 2:1“, казва Самуел. Последният определи Феномена Роналдо за най-добрия бразилски футболист, когото е гледал. "Жалко, че заради контузиите и операциите не успя да постигне още повече във футбола. Но и така си остана велик, какъвто е и Ромарио. Благодаря на Господ, че ми даде възможност да се наслаждавам на играта им“, допълва Камазола.
§п

В Бразилия
Лети 5 часа за сватба

Самуел Камазола ще лети 5 часа със самолет, за да уважи сватбата на своя съотборник Адемар на 28 юни във Форталеза. "Тогава ще съм към края на лятната си ваканция, но такова велико събитие не е за изпускане. Въпреки че градовете ни са на хиляди километри, нищо не може да ме спре. Подобни разстояния са нормални за моята родина и не ме впечатляват“, зарича се Самуел.
Адемар ще се ожени за своята връстничка Алесандра. На сватбения купон ще присъстват също Марио Жардел, Ели Маркес и Марко Тиаго.


Трима "моряци“ имали качества за Бразилия

Според Самуел трима негови съотборници могат спокойно да играят в бразилското първенство. Това са Георги Илиев, Георги Божилов и Илко Пиргов. "Те са завършени футболисти и могат да играят в повечето отбори от бразилския елит. Радвам се, че имам възможност да съм до тях“, казва Самуел. Последният определи "Черно море“ като средноевропейски тим с добри и тактически грамотни изпълнители. "Имаше хора, които се съмняваха, че ще победим ЦСКА, но дано вече на всеки е ясно, че ние не отстъпваме на никого в България. Трябва ни само един централен нападател, който да бележи голове и дано се намери такъв през лятото“, пожела Камазола. Последният няма нищо против "Черно море“ да стане първият му отбор извън родината, в който се е задържал повече от две години. "На "Тича“ се чувствам прекрасно, радвам се на уважение, а феновете вече ме познават и спират на улицата, което е приятно. Дано остана по-дълго тук и помогна за успехите на "моряците“, допълва Самуел. Както е известно, той дойде във Варна със съдействието на адвокат Михаил Статев, който е близък с мениджъра на играча – Андре Иролеги. Последният представлява също Марио Жардел и Марко Тиаго.

Любима
Иска да остарее с Жозиане

Самуел е намерил жената, с която иска да остарее, още преди 10 години. Тя се казва Жозиане и двамата са имали ученическа любов, пред да се оженят. Камазола е с две години по-голям от любимата си. "За да успява един футболист, е много важно да има и стабилна жена до себе си. Аз получавам всичко от Жозиане и ако имах втори живот, пак щях да съм с нея. Когато напусках Бразилия заради футбола, тя винаги е била с мен. Сега двамата се влюбваме във Варна и морето“, признава Камазола. В свободното време той и съпругата му обичат да пазаруват в моловете и да вечерят в ресторант "Къщата“, който е собственост на бившия "моряк“ Верони Страшников. Самуел вече обожава българската кухня, като най-много харесва шопска салата и пиле с картофи. Знае и повече от 100 български думи. Никога не е пушил, а по една бира или чаша вино си позволява само след мач. До месец пък планира да си купи кола.
§п


В "А“ група
Първият му гол ще е за Джулиано

Първият гол, който Самуел вкара в "А“ група, ще бъде посветен на колоритния фен на "моряците“ Илко Петров-Джулиано. "С него често сме заедно в свободното време, показва ми забележителностите на града и ни развлича с хумор и песни. Голът е най-малкото, което мога да направя за него. Дано не го карам да чака дълго, макар че е по-важно отборът да вкарва и побеждава редовно“, признава Камазола. Запитан докъде може да стигне "Черно море“ в първенството и турнира за купата, халфът заяви деликатно: "Имаме голям отборен потенциал и ако поддържаме постоянно добро игрово ниво, резултатите и класирането ще идват от само себе си. Сега е най-важно да запишем позитивен резултат в Бургас, за да не обезсмислим победата над ЦСКА. Що се отнася до гостуването на "червените“ за купата, шансовете са 50 на 50. Най-важен обаче е предстоящият мач и затова на дневен ред е "Черноморец“.

Източник: Недко Петров, Народно дело


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).