Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Вальо Станчев с приз от световно
Автор: Екип Varna24.bg 18:33 / 31.03.2011Коментари (0)779
©
Валентин Станчев получи приза за най-красив гол на световното първенство по футбол за ветерани в зала – Мондиалито, в португалския Коимбра. Изборът е на публиката и тя гласува за едно от трите попадения на Станчев срещу Ангола. Любопитно е, че Вальо изпреварил в класацията гол на местния любимец Руй Коща. За най-добър вратар феновете са избрали Здравко Здравков, най-добър футболист е Руй Барош, а голмайстор – Рикардо Са Пинто.
Нашите участват за първи път на подобен форум и губят трите си срещи - от Холандия с 5:8 (гол на Станчев), Португалия – 5:10 (два гола на Станчев) и Ангола – 7:8 (хеттрик на Станчев). В състава са още вратарите Здравко Здравков и Пламен Николов и полевите играчи Ивайло Йорданов, Адалберт Зафиров, Росен Кирилов, Юлиян Спасов и Божидар Искренов, който е капитан. Селекционери са Димитър Пенев и Никола Спасов. На финала Португалия отнася Холандия с 10:4 и става шампион. България е поканена да участва и в 16-ото издание на турнира догодина.

Нашите играли срещу световни легенди

В Коимбра националите на България са играли срещу легенди на световния ф
©
утбол. В състава на Португалия са Руй Коща, Руй Барош, Рикардо, който пази на последното световно, Фернандо Коуто, Рикардо Са Пинто, Нуно Гомеш, Лусиано, Фернандо Гомеш, Димаш, Домингеш и Фоля, а в Холандия блестят Дани Блинд, Питър Хойдонк, Меус, Арон Винтер, Франк Веертоод, Уинстън Богард, Петерсен, който е бил резерва на Ван дер Саар. Анголците пък са разчитали на бивши кадри на "Бенфика“, "Спортинг“ и "Порто“. Съставите на отборите са от 5+1 играчи, а мачовете - от две полувремена по 20 мин при чисто време. Теренът е бил дълъг около 70 метра, а вратите – големи. Успоредно с Мондиалито се е провеждал и детски турнир. На трибуните редовно са били заети 5000 от 6000-те седящи места, а иначе с допълнителни трибуни ултрамодерната зала събирала 12 000 зрители.
"Организацията на домакините бе перфектна. Както около мачовете, преди които слушахме националните химни, така и в хотела, където пребивавахме. Ивайло Йорданов пък го разпознаваха навсякъде. Както в Коимбра, така и в Лисабон. Феновете го спираха за снимки и автографи, радваха му се и му викаха: "Йорда, Йорда“, заяви за "Народно дело“ Вальо Станчев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: