Вальо Станчев с приз от световно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:33 / 31.03.2011
779
Валентин Станчев получи приза за най-красив гол на световното първенство по футбол за ветерани в зала – Мондиалито, в португалския Коимбра. Изборът е на публиката и тя гласува за едно от трите попадения на Станчев срещу Ангола. Любопитно е, че Вальо изпреварил в класацията гол на местния любимец Руй Коща. За най-добър вратар феновете са избрали Здравко Здравков, най-добър футболист е Руй Барош, а голмайстор – Рикардо Са Пинто.
Нашите участват за първи път на подобен форум и губят трите си срещи - от Холандия с 5:8 (гол на Станчев), Португалия – 5:10 (два гола на Станчев) и Ангола – 7:8 (хеттрик на Станчев). В състава са още вратарите Здравко Здравков и Пламен Николов и полевите играчи Ивайло Йорданов, Адалберт Зафиров, Росен Кирилов, Юлиян Спасов и Божидар Искренов, който е капитан. Селекционери са Димитър Пенев и Никола Спасов. На финала Португалия отнася Холандия с 10:4 и става шампион. България е поканена да участва и в 16-ото издание на турнира догодина.

Нашите играли срещу световни легенди

В Коимбра националите на България са играли срещу легенди на световния футбол. В състава на Португалия са Руй Коща, Руй Барош, Рикардо, който пази на последното световно, Фернандо Коуто, Рикардо Са Пинто, Нуно Гомеш, Лусиано, Фернандо Гомеш, Димаш, Домингеш и Фоля, а в Холандия блестят Дани Блинд, Питър Хойдонк, Меус, Арон Винтер, Франк Веертоод, Уинстън Богард, Петерсен, който е бил резерва на Ван дер Саар. Анголците пък са разчитали на бивши кадри на "Бенфика“, "Спортинг“ и "Порто“. Съставите на отборите са от 5+1 играчи, а мачовете - от две полувремена по 20 мин при чисто време. Теренът е бил дълъг около 70 метра, а вратите – големи. Успоредно с Мондиалито се е провеждал и детски турнир. На трибуните редовно са били заети 5000 от 6000-те седящи места, а иначе с допълнителни трибуни ултрамодерната зала събирала 12 000 зрители.
"Организацията на домакините бе перфектна. Както около мачовете, преди които слушахме националните химни, така и в хотела, където пребивавахме. Ивайло Йорданов пък го разпознаваха навсякъде. Както в Коимбра, така и в Лисабон. Феновете го спираха за снимки и автографи, радваха му се и му викаха: "Йорда, Йорда“, заяви за "Народно дело“ Вальо Станчев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).