Варненец гони добро класиране на световно по мотокрос

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:11 / 06.04.2011
2761
Варненецът Георги Гочев ще е единственият български представител на световното първенство по мотокрос, което ще се проведе в Севлиево през уикенда. Той е състезател на клуб "Крейзи фокс моторс“ и е само на 16 г., а за пръв път на колелата се качва, когато е на четири. Въпреки младостта си Георги вече има пълен комплект медали от републиканските първенства, а миналия месец стана №1 на супер мото 250 в Кюстендил. "До този момент за старта в Севлиево има 62 заявки. Целта ми е в първия ден да се класирам сред най-добрите 40, които остават и за следващия ден. Ако вляза там, в неделя ще гоня място в Топ 20. Искаме да покажем, че и в България има добри състезатели по мотокрос“, заяви Гочев.
Неговият баща и треньор Николай Гочев, който е собственик на "Крейзи фокс моторс“, разкри, че в състезанието ще има участници от фирмени отбори, които разполагат с бюджети от 1-1,5 милиона евро годишно. "Те могат да си позволят да сменят мотора след всяко състезание, докато ние караме с 1-2 машини дълго време. По бюджет и технически качества на моторите отстъпваме на големите, но пък състезателите ни са много добри и успяваме да компенсираме“, коментира Николай Гочев.
В неговия клуб тренират още няколко състезатели, сред които Маргарит Тюркеджиев, Александър Костадинов, Геновева Кънева, Георги Усачев и Чавдар Чернев. Те също могат да се похвалят със сериозни успехи, въпреки крехката си възраст.
Николай Гочев обяви, че подготвя екипаж, който да участва в рали "Дакар“ през 2012 г. В него ще бъде и Петър Цанков, който представи достойно страната ни в автомобилната надпревара през януари.
Гочев има и амбицията създадената от клуба му писта в местността Джанавара да бъде оборудвана по всички изисквания до 2-3 години и да приема големи състезания.
Кметът на Варна Кирил Йорданов, който също е любител на мотория спорт, пожела успех на клуба.


Източник: Александър Дечев, Народно дело


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).