Децата на Черно море спечелиха купа "Аристон 2011"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:42 / 07.04.2011
1294
Детският тим на "Черно море" с футболисти, родени през 2002 г., спечели футболния турнир за "Купа Аристон 2011" в Русе. В него участваха също ЦСКА, "Изида" (Добрич), "Янтра" (Габрово) и домакинът "Аристон". Мачовете се играха по системата всеки срещу всеки в две полувремена от по 15 минути на изкуствен терен с размери 42/24 метра.
Талантите на "моряците“ спечелиха и четирите си срещи. В първия си двубой възпитаниците на Николай Кънчев надиграха "Изида" с 5:1, а след това победиха "Аристон" – 4:1, ЦСКА – 5:1, и "Янтра" – 2:0. Паоло Пасков от "Черно море“ взе приза за голмайстор със 7 гола, а Николай Веселинов получи наградата за най-добър защитник. VIP гост на турнира бе легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов (Джони).
"Надиграхме съперниците с лекота. Никой не очакваше, че ще бъдем толкова силни, дори и аз бях учуден. Смятах, че ЦСКА ще ни окаже по-голяма съпротива, но това беше най-лесният ни мач. Най-важното е, че децата се забавляваха и всички признаха нашето превъзходство", заяви Николай Кънчев. Треньорът уточни, че това е първият турнир, в който участват. Досега тази формация е играли само контроли.
След доброто си представяне варненци са поканени на турнир в Габрово, който ще се проведе на 18 юни. В момента те тренират по 3-4 пъти седмично на "Жечка Карамфилова". Там на 28 и 29 май ще се състои приемен тест за школата на "Черно море" за деца, родени през 2002 г. "Допълнително ще мина през всички училища в града, за да разлепя плакати и да информирам за нашата инициатива. Няма такса, така че всички желаещи да се чувстват поканени за теста", допълни Ники.

Съставът на "Черно море“: първи ред - прави, от ляво на дясно: Златин Станков, Радостин Желев, Ивайло Сотиров, Радослав Златев, Йоан Вълев, Георги Вълев, Ростислав Горанов, Дарко Русев, Алекс Николаев, Йордан Дамянов, втори ред – седнали, от ляво на дясно: Милен Златев, Калин Георгиев, Здравко Сергеев, Стефан Спасов, Николай Веселинов (най-добър защитник на турнира), Веселин Йорданов, Мартин Милушев, Паоло Пасков (голмайстор на турнира), Даниел Иванов.
Треньор: Николай Кънчев


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).