11 отбора ще участват на турнира в памет на Евгени Китанчев

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:16 / 07.04.2011
499
Второто издание на турнира по хандбал за деца в памет на Евгени Китанчев ще се състои в събота в зала "Владислав“. Организатор е клуб "Спартак“ (Варна) с помощта на общината. Надпреварата започва в 9,30 ч. и ще продължи точно пет часа. Очаква се в залата да се съберат около 1000 души - състезатели, родители, хандбални деятели и приятели на Евгени Китанчев. В турнира тази година участват 11 отбора от момчета от цялата страна, като има и един смесен - момчета и момичета.
В рамките на състезанието тази година ще има демонстративен мач между хандбалисти, играли с Евгени Китанчев, и такива, които са тренирали под негово ръководство. Победители в турнира няма да има. Всички отбори ще получат много награди, купи, топки и лакомства.
През следващата седмица "Спартак“ официално ще пусне заявка за турнира "Евгени Китанчев“ до Европейската хандбална федерация, като искането е той да стане международен. "Не само детски. Идеята ни е до няколко години да поканим 30 клуба от Европа. Сред тях детски, младежки гарнитури и отбори ветерани. Ние вече имаме такъв отбор ветерани. Те тренират редовно. Имат покана за участие на турнир в Солун. Това е един голям проект, който стартираме и се надяваме да успеем", каза вицепрезидентът на клуба Росен Добрев. "По този начин ние ще можем да сверяваме часовника си с елитни отбори в Европа. В същото време Варна и почитателите на хандбала у нас пък ще могат да гледат качество. Правим го в името на спорта", допълни наставникът Пенко Златев.


Росен Добрев и Пенко Златев разкриха грандиозни планове за турнира в памет на Китанчев.



Мъжкият отбор с още два мача до плейофите

Хандбалистите на "Спартак“ (Вн) вече се настройват за предстоящите плейофи, въпреки че редовният сезон в шампионата все още не е свършил. След турнира в събота в памет на Евгени Китанчев варненци играят с "Локомотив“ (ГО) от 19 ч. в Двореца на културата и спорта. На 22 април пък е последната среща от редовния сезон – отново в ДКС "Спартак“ среща другия варненски тим "Локомотив“. В началото на май започват плейофите, като тимът на Пенко Златев ще играе с "Добруджа“. Както известно, целта на спартаковци е да се класират за финала, където почти сигурно съперник ще им бъде настоящият шампион "Шумен“.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).