Хокеисти наградиха със стик ректора на ТУ-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:15 / 13.04.2011
597
Предсдедателя на Клуб по Хокей "Свети Климент" - Варна Николай Янчев дари стик и топка за хокей на ректора на ТУ Варна.

- Това е специален подарък за ректора доц. Овид Фархи. През спортносъстезателната 2009-10 г. той на два пъти оказа съдействие осигурявайки транспорт на отборите ни за участие в държавни първенства. Незная дали е случайно, но през миналата година клубът регистрира най-добрите класирания в историята си. Децата до 14 г. станаха 2-ри от 23 отбора на открито и 5-ти в зала, 16-годишните се сласираха 4-ти в зала и 5-ти на открито, а "Св. Климент" участва в 6 държавни първенства от общо 14 в календара на БФХТ - сподели Янчев.

- Без намесата на ректора на ТУ Варна доц. Фархи това нямаше да се случи - допълни той.

От клуба се отблагодариха като освен подаръка направиха и демонстрации по хокей сред студентите в университета и им дадоха възможност да се докоснат до този интересен спорт. Ректора получи и DVD със снимки и видеоклипове на демонстроциите.

В резултат на това през тази година варненските хокейсти участваха с мъжки тим на първенството в зала, където се класираха 4-ти, а в отбора бяха 9 (от 12) студента от ТУ Варна. Очаква се създаването и на женски студентски тим след проявения от студентите интерес.

- Разработил съм всички нормативни документи за въвеждането на хокея като редовен час по спорт в ТУ Варна. В момента се прави и анкета сред студентите за мнението им по този въпрос - каза Янчев, който е и преподавател във катедра "ФВС" на вуза.

През този уйкенд в кк "Албена" предстой провеждането на 1-ви кръг от държавното първенство по хокей на открито за деца до 12 и до 14 г зона "Добруджа", където КХ "Св. Климент" ще вземе участие.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).