Спартак 1918 представя проектобюджет за Б група

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:45 / 13.04.2011
835
До края на април ръководството на "Спартак 1918" ще внесе предложение към собствениците на клуба за проектобюджета за сезон 2011/2012 г. в "Б“ група. Това обяви изпълнителният директор Силвия Николова на пресконференция днес. "Първо ще определим финансовата рамка на бюджета, а след това ще мислим за селекция и другите подробности", уточни тя. Това означава, че шефовете смятат да са наясно с финансирането на клуба във втория ешелон още преди спартаковци да са влезли и на теория в него. Както е известно, до края на сезона в Североизточна "В“ група остават 8 мача, но вече е ясно, че няма кой да бутне варненци от върха.
Причината за отправянето на предложение за проектобюджета през следващия сезон е, че от БФС ще изискват от отборите от "В“ група, които ще влизат в професионалния футбол, гаранции за финансово обезпечаване, добро равнище на спортната база и проект за развитие.
Треньорът на "Спартак 1918" Димитър Трендафилов няма притеснения относно евентуалното сливане на двете "Б“ групи в една. Наставникът дори ще е доволен от по-силната конкуренция, тъй като именно в подобни мачове младите играчи ще се развиват. "Нека обаче изчакаме да видим дали предложението за една "Б“ група ще се приеме - коментира Трендафилов. - Както се видя и по време на зимната подготовка, ние играхме с по-силни отбори. Така че един мач с "Ботев" (Пд) ще е истинско предизвикателство за нас. Мисля, че няма смисъл от подобни срещи, като тази с "Бенковски", която спечелихме с 6:0, но не срещнахме никаква съпротива от съперника. Мястото на "Спартак" е в професионалния футбол. Срещу кого ще играем, няма огромно значение".
Трендафилов е убеден, че от началото на пролетния полусезон се развиват в правилната посока: "Резултатите са добри, което означава, че работим правилно. Едната от нашите цели е да обиграваме момчетата. Сега е моментът да обособим ядрото, което ще ни представя в професионалния футбол. Другата цел е да налагаме млади футболисти. Бъдете сигурни, че на юношите ще им се даде шанс за изява. Който от тях се труди здраво и показва израстване, ще заслужи място в представителния тим. Доволен съм, че изградихме добър и сплотен колектив, който стъпка по стъпка се приближава към крайната цел – влизане в "Б“ група.“


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).