Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Варна приема Младежката лига, Черно море гони титла
Автор: Екип Varna24.bg 21:22 / 20.04.2011Коментари (0)559
©
"Евроинс-Черно море“ ще гони спечелването на Младежката баскетболна лига. Финалната четворка на турнира ще се проведе в петък и събота в зала "Конгресна“ на ДКС във Варна. Входът е свободен.
"Моряците“ са победители в редовния сезон, а в полуфиналната среща ще играят с четвъртия "ЛУКойл Академик“. Сблъсъкът е в петък от 16,30 ч., като два часа по-рано е другият полуфинал: "Овергаз“ - "Черноморец“ (Бургас). В събота от 17 ч. пък е финалната среща. "Основната цел на варненската баскетболна школа винаги е била да играем добър баскетбол. Ако сторим това, ще дойде и успехът в турнира. Няма да е никак лесно, тъй като съперниците са сериозни. "ЛУКойл“ го превъзхождаме като опит, брой мачове и ръст. С "Черноморец“ направихме два много оспорвани мача през сезона, като ги победихме с 10-ина точки. Те са се подсилили с Дарин Иванов от Самоков. "Овергаз“ е най-трудният ни опонент. В единия мач загубихме с 6 точки от тях, а в другия ги бихме с 8. Те привлякоха Венцислав Петков от Русе, който играе много силно“, заяви един от двамата треньори на "моряците“ Борко Борисов, който води тима в тандем със старшията Петко Делев.
По време на турнира ще бъдат раздадени и много награди. Дворецът ще връчи специални медали на най-полезния състезател, топреализатора, този с най-много асистенции, с най-много борби, най-добрия треньор и
© studiodechev.com
Симеон Илиев-Чайката
най-добрия съдия. Попадналите в идеалната петица
© BGbasketcom
Денислав Вутев
на Младежката лига пък ще получат баскетболни топки "Адидас“, а за всички участници ще има фланелки и шапки. Баскетболната федерация е осигурила купи и медали за призьорите.

Чайката подсилва отбора

Симеон Илиев-Чайката бе включен в групата на "Черно море“ за Младежката лига. Освен него в състава са и още двама баскетболисти, които винаги играят и за мъжкия състав – Станислав Цонков и Милчо Борисов. Последните двама са при младежите през целия сезон. Според правилника на турнира в него участват състезатели, родени 1991 и 1992 г., като е позволено да се включат и двама по-големи. Петко Делев и Борко Борисов решиха това да са Чайката (роден 1989) и Милчо Борисов (1990).
По-младият тим проведе няколко двустранни игри с мъжкия състав. "Тези мачлета бяха много полезни за нас и ни помогнаха много в подготовката преди турнира“, заяви Борко Борисов.


Предвиждат бляскаво бъдеще на 16-годишен

Вицепрезидентът на "Евроинс-Черно море“ Симеон Варчев предрече бляскаво бъдеще на таланта от школата Денислав Вутев. Той е роден през 1994 г., но вече записа дори минути за мъжете в Националната баскетболна лига. "Много ще разчитаме на Денислав по време на Младежката лига. Сигурен съм, че това момче го чака бляскава кариера“, заяви Варчев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: