Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Красен Кралев: Финалът във Варна бе празник за футзала
Автор: Екип Varna24.bg 15:42 / 26.04.2011Коментари (0)820
© futsalmania.bg
Като празник на футзал определи финала МФК Варна - Левски София Запад (9:0) Красен Кралев. "Всички в залата останаха доволни. Двата отбора дадоха пример как трябва да протича един мач по футзал у нас, а съдиите бяха на много високо ниво. МФК "Варна“ вкара майсторски голове, повечето от които след заучени положения, сътвори и зрелищни комбинации. Съперникът беше без неколцина контузени титуляри, но се държа коректно. Това са най-добрите отбори у нас, играчите им се държат толерантно, няма много картони и има феърплей“, заяви за "Народно дело“ Кралев. Шефът на комисията на футзал към БФС допълни, че неслучайно играчите на двата финалиста изграждат и гръбнака на националния тим. "Видя се, че това са най-подготвените и можещи състезатели в този атрактивен спорт в България. През лятото ще опитаме да развием футзал и в други центрове – Пловдив и Бургас, за да продължим да го масовизираме и популяризираме. - Идеята е през следващия сезон шампионът да бъде излъчен след повече мачове. Много съм доволен от формулата за провеждане на първенството, защото в условията на криза съхранихме малките отбори и всеки получи шанс за първата четворка. Тази година направихме крачка напред в развитието на футзала. Само една груба грешка не позволи на националния тим да се класира за следващия етап на европейските квалификации“, допълни Кралев. Той е единственият шеф, който е ставал шампион с три различни отбора – МAG, “Младост“ и МФК "Варна“, който за първи път става първи след обединението с MAG.
Според Красен Кралев през есента футзалът във Варна и България заслужава да се върне в своя дом – зала "Конгресна“ на двореца. В нея през септември 1997-а бе поставено началото на този спорт у нас, като в първото първенство участваха 6 отбора – MAG, общината, областната администрация, адвокатската колегия, бинго "Иберия“ и спортните журналисти. "Най-нормалното и естествено нещо е петкратният шампион на България да играе в залата, откъдето започна футзалът. Същото се отнася и за софийските отбори. Техните мачове трябва да са с новата зала в столицата“, заяви Кралев. Последният уточни, че в предстоящия турнир за купата ще включат отбори от Пловдив и Бургас. Подсигурени са също и наградни фондове за серия от комерсиални турнири, които тръгват от края на лятото.
Кралев призна още, че за другия шампионат трябва да бъде повишена дисциплината на състезателите на отборите в градските и държавни първенства, тъй като съдиите ще са безкомпромисни към неспортсменски прояви.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: