Красен Кралев: Финалът във Варна бе празник за футзала

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:42 / 26.04.2011
820
Като празник на футзал определи финала МФК Варна - Левски София Запад (9:0) Красен Кралев. "Всички в залата останаха доволни. Двата отбора дадоха пример как трябва да протича един мач по футзал у нас, а съдиите бяха на много високо ниво. МФК "Варна“ вкара майсторски голове, повечето от които след заучени положения, сътвори и зрелищни комбинации. Съперникът беше без неколцина контузени титуляри, но се държа коректно. Това са най-добрите отбори у нас, играчите им се държат толерантно, няма много картони и има феърплей“, заяви за "Народно дело“ Кралев. Шефът на комисията на футзал към БФС допълни, че неслучайно играчите на двата финалиста изграждат и гръбнака на националния тим. "Видя се, че това са най-подготвените и можещи състезатели в този атрактивен спорт в България. През лятото ще опитаме да развием футзал и в други центрове – Пловдив и Бургас, за да продължим да го масовизираме и популяризираме. - Идеята е през следващия сезон шампионът да бъде излъчен след повече мачове. Много съм доволен от формулата за провеждане на първенството, защото в условията на криза съхранихме малките отбори и всеки получи шанс за първата четворка. Тази година направихме крачка напред в развитието на футзала. Само една груба грешка не позволи на националния тим да се класира за следващия етап на европейските квалификации“, допълни Кралев. Той е единственият шеф, който е ставал шампион с три различни отбора – МAG, “Младост“ и МФК "Варна“, който за първи път става първи след обединението с MAG.
Според Красен Кралев през есента футзалът във Варна и България заслужава да се върне в своя дом – зала "Конгресна“ на двореца. В нея през септември 1997-а бе поставено началото на този спорт у нас, като в първото първенство участваха 6 отбора – MAG, общината, областната администрация, адвокатската колегия, бинго "Иберия“ и спортните журналисти. "Най-нормалното и естествено нещо е петкратният шампион на България да играе в залата, откъдето започна футзалът. Същото се отнася и за софийските отбори. Техните мачове трябва да са с новата зала в столицата“, заяви Кралев. Последният уточни, че в предстоящия турнир за купата ще включат отбори от Пловдив и Бургас. Подсигурени са също и наградни фондове за серия от комерсиални турнири, които тръгват от края на лятото.
Кралев призна още, че за другия шампионат трябва да бъде повишена дисциплината на състезателите на отборите в градските и държавни първенства, тъй като съдиите ще са безкомпромисни към неспортсменски прояви.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).