Маркес напуснал АЕЛ заради скандали, иска да завърши кариерата на "Тича"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:06 / 28.04.2011
2540
Бившият футболист на "Черно море“ – Ели Маркес, напусна елитния кипърски АЕЛ (Лимасол). Бразилецът игра за отбора в последните 4 месеца. "Скандали тресяха клуба, а колективът бе разбит отвътре. При това положение не виждах смисъл да продължавам. Разбрахме се с шефовете и ми изплатиха всичко, което имах да получавам. След като разтрогнах договора си по взаимно съгласие, станах свободен агент“, каза Ели. Той уточни, че се е отказал от 70 000 – 80 000 евро, които щял да вземе за оставащите 10 месеца от контракта. "В АЕЛ точен е само президентът, който е адвокат. Човекът дава достатъчно пари, но подопечните му го лъжат“, допълни Ели. Според него техническият директор е забърквал най-големите интриги. "Когато се наложи да се върна за няколко дни в България заради паспорта на сина ми, имах големи неприятности при завръщането си, защото закъснях с 24 часа. Първо той искаше да ме изгони, после не ме пускаше на тренировки, правеше ми и други номера“, допълни Маркес. Последният разкри, че играчите били разединени, а атмосферата в съблекалнята – ужасна. "В тима бяха само петима кипърци. Другите са чужденци – седем португалци, от Бразилия, Холандия, Полша, Франция и т.н. Един поляк, играл в "Тотнъм“, вземаше 40 000 евро на месец. Но срещу тези пари забрави да вкарва голове, за каквито бе привлечен. Останалите настръхнаха срещу него, като разбраха колко получава и какво дава насреща на терена“, каза още Ели. Той призна, че техническият директор искал да изгони 12 футболисти, но нямало откъде да осигури 3,5 млн. евро, за да се разплати преди това с тях. "Другият абсурд бе с треньорите. Само за 4 месеца се смениха трима. Почнах със Стойкица, но го уволниха. Дойде кипърец и него махнаха. Накрая назначиха холандец, който изглежда по-удобен на техническия шеф“, завърши Маркес.



Мечтае да свърши с футбола на "Тича“

Мечтата на Ели Маркес е да завърши кариерата си на "Тича“. "С удоволствие бих се завърнал в "Черно море“ и приключил с футбола тук. Клубът много ми харесва, Варна – също. Хората са усмихнати и ведри“, казва Ели. Последният вече е получил две оферти – от елитен клуб в Кипър и наш отбор от София, най-вероятно "Славия“ или "Локомотив“ (Сф). "През май ще е ясен новият ми отбор. Спокоен съм, защото интерес към мен не липсва. Надявам се с моя мениджър да направим удачен избор“, допълни Ели.
През тази седмица той е във Варна и е заедно с тримесечния си син Лука. В събота обаче заминава за София, където ще уважи рождения ден на своя сънародник от ЦСКА Маркиньос. "Няма да сме на заведение, защото жена му не разрешава. Ще съберем в квартирата му няколко бразилци. Аз и другите от ЦСКА и "Славия“, уточни Маркес. След купона той ще отскочи до Кипър, за да вземе багажа си, и на 5 май се прибира за ваканция в родния си Бело Оризонте.


Прогнозира победа за "моряците“ срещу "Литекс"

Убеден, че в събота "Черно море“ разполага с реални шансове да бие "Литекс“, е Маркес. Той смята, че по отборен потенциал "моряците“ не отстъпват на съперника и играят успешно на свой терен срещу него. Отделно липсата на Том и Сандриньо щяла да се отрази негативно върху играта на гостите.
"Литекс“ и ЦСКА са най-добри в игрово отношение напролет в България. В някои компоненти обаче ЦСКА превъзхожда "Литекс“. ЦСКА падна на "Тича“. Защо да стане същото и с тима на Гриша Ганчев“, казва Ели. По време на престоя си във варненския клуб той има 0:0 срещу ловчанлии във Варна: "Не можах да ги бия пред фантастичната публика на "Черно море“. Дано сега Адемар, Тиаго, Камазола и другите имат късмет да го направят. В най-лошия случай предвиждам равен.“


“А“ група по-силна от Кипър

Колкото и да е странно, Ели Маркес смята, че нашата "А“ група е по-силна от кипърското първенство. "Това, че имат отбори, които побеждават в групите на Шампионска лига, не бива да заблуждава. В Кипър силните са само "Апоел“, "Омония“ и "Анортозис“. Останалите са средна ръка и отстъпват на много отбори в българската "А“ група“, заяви Ели. Той смята, че дори и 50 процента от възможностите му са достатъчни, за да кажат, че е играл добре в Кипър. Иначе Маркес е впечатлен, че шефовете на клубовете на Острова на Афродита инвестират сериозни пари във футбола. "Като бази и заплащане са далеч пред България и ако ми се удаде възможност, бих се върнал да играя там. Страната също е красива, но стандартът е висок. Едно кафе например струва между 3 и 5 евро. Най-евтината бира е 7 евро“, допълни Маркес.

Световната купа ще е за "кариоките“

Бразилия ще върне Световната купа у дома през 2014-а, прогнозира Маркес. "Домакини сме на мондиала и няма да пропуснем шанса си. Тогава ще разполагаме със звездно нападение в лицето на Неймар и Пато, а зад тях ще е Лукас от "Сао Пауло“, който има по-добри качества от Кака. Ако бием на финала Аржентина, ще е най-сладко“, каза Ели. Той вярва, че Мано Менезеш ще изведе "кариоките“ до световния връх, защото е можещ специалист. "Мано има невероятен футболен интелект. Чувства играта отвътре както никой друг, притежава тънък психологически подход е умее да придава вярната настройка на своите подопечни“, смята Маркес. Последният разкри и любопитна случка с участието на настоящия играч на "моряците“ Адемар Жуниор и Менезеш: "През 2005-а Адемар и неговият "Наутико“ се изправиха в решителен мач за влизане в елита срещу водения от Менезеш "Гремио“. Адемар обаче пропусна дузпа. Втора дузпа изтърва и негов съотборник. Към края Андерсон, който сега е в "Манчестър Юнайтед“, бе изведен на чиста позиция и направи 1:0. С този гол "Гремио“ спечели елитна промоция. По късно Менезеш вкара при майсторите и "Коринтианс“. Това че е водил клубове във втора дивизия не му попречи да стигне до националния, защото качествата му са безспорни.“


До декември взима български паспорт

До края на тази година Ели се надява да получи български паспорт. Процедурата вече е задвижена, но изисква още време. "След като стана български гражданин, ще ми е по-лесно тук. Не само във футболно отношение, а във всичко. Синът ми Лука пък освен българско поданство ще вземе и бразилско“, коментира Маркес. Последният няма търпение да покаже своя наследник на близките си в Бело Оризонте. "Нека обаче порасне малко и тогава ще го кача в самолета. Сега е само на 3 месеца и не мисля, че е удачно да го разкарвам в три самолета за близо две денонощия“, уточни Ели. Както писахме, той стана татко през януари, когато студентката от Гоце Делчев Калина му роди син.

Източник: Недко Петров, Народно дело


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).