Най-добрите ни тенисисти ще участват във фючърса на Загорка във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:26 / 28.04.2011
300
Най-изявените български тенисисти ще се включат в първия турнир от веригата фючърси за мъже Zagorka Tennis Cup 2011, който ще се проведе на кортовете на тенис клуб "Черно море-Елит" в Морската градина на Варна. Състезанието стартира в събота с квалификации и ще продължи от 2 до 8 май с основна схема на сингъл и двойки. Форматът на състезанието предвижда квалификации на схема за 64 състезатели, 32 състезатели основна схема сингъл, както и 16 състезатели основна схема двойки.

Турнирът във Варна е първи от тазгодишното издание на веригата фючърси Zagorka Tennis Cup, което включва още два международни в Пловдив и София. За разлика от миналогодишния Про-Ам формат, през тази година Загорка фокусира усилия в подкрепата на българския тенис на високо професионално ниво. В състезанията ще се включат тенисисти от различни страни с позиции в ранглистата на ATP. Принципът на участие в основната схема на турнирите включва 20 състезатели с най-предно класиране в ранглистата на ATP, 8 финалисти от квалификациите и 4 състезатели с "уайлд кард". И трите турнира са с награден фонд от по 000 съгласно разпоредбите на ITF. От българска страна в турнирите ще участват най-добрите тенисисти: Тихомир Грозданов, Тодор Енев, Валентин Димов, Иво Трайков, Димитър Кузманов, Петър Трендафилов, Серафим Грозев, Александър Лазов и други.

И тази година, както досега, спортното събитие се провежда с подкрепата на Община Варна. Кметът на града г-н Кирил Йорданов приветства организаторите на турнира за добрата инициатива. Тридневните квалификации за основна схема ще определят 8-на финалисти, които ще продължат участието си в турнира. Двубоите ще се играят на пряка елиминация в 2/3 тайбрек сета.

В понеделник започва надпреварата по двойки в основна схема, а паралелно от вторник стартира и основната схема сингъл. Финалите на двойки и сингъл са съответно в петък и неделя. Победителят получава $ 1300 и 17 ATP точки, завършилият на второ място - $ 900 и 9 ATP точки, а класиралият се на трето място – $ 480 и 5 ATP точки. Останалият награден фонд се разпределя между другите призови класирания.

Предстоящият турнир ще бъде закрит с церемонии по награждаване в петък за двойките и неделя за сингълс. В тях ще се включат и високопоставени представители на Община Варна. Мачовете на ТК "Черно море - Елит" са с начален час 10:00 ч. Финалът в неделя е от 11:00 ч. Серията фючърс турнири за мъже от веригата на Загорка продължава със състезанията в Пловдив (7-15 май) и София (14-22 май).


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).