Стефан Янев представи книгата "Футболно меле“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:06 / 29.04.2011
820
Бившият футболист на Черно море и дългогодишен спортен журналист Стефан Янев представи днес най-новата си книга. Тя носи името "Футболно меле“, а в нея са събрани хиляди интересни и комични фрази, изречени от футболисти, треньори, съдии, ръководители и деятели. В над 300 страници гастролират автори на много забавни слова като Димитър Пенев, Христо Стоичков, Венци Стефанов, Тодор Батков, Вили Вуцов, Иван Славков, Димитър Бербатов и много други. Не са пропуснати и чуждите футболни личности, сред които Пеле, Марадона, Жозе Моуриньо, сър Алекс Фъргюсън и Лео Меси.
"Идеята ми е дошла преди повече от 30 години, а аз във футбола съм от 50. В тях цитирам мои приятели, съотборници и дори врагове на терена. Не съм броил колко личности ги има по страниците, тъй като ще ми е трудно, но сигурно са поне хиляда. Не мисля, че някой може да ми се обиди, тъй като аз само препредавам какво са казали те“, заяви за "Народно дело“ Янев.
Четивото се издава от издателство "Славена", а цената е 8 лева.
"Футболно меле“ е десетата книга на Стефан Янев, който вече работи над ново четиво - "120-годишна футболна битка във Варна“. Тя проследява развитието на играта в морската столица от идването на първата топка, донесена от швейцарския учител Жорж де Реджибюс през далечната 1894 г. Любопитното в книгата е, че ще бъде поместен документ за това, че "Спортист“ (Варна) е най-старият клуб у нас – създаден още през 1909 г., а по-късно "Тича“ е негов наследник.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).