Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Литекс с първа победа на Тича от 7 години
Автор: Екип Varna24.bg 20:31 / 30.04.2011Коментари (3)676
© studiodechev.com
Отборът на Литекс победи с 1:0 Черно море във Варна в среща от 24-ия кръг на "А" група и направи решаваща стъпка към втора поредна титла. Срещата бе изключително равностойна, а домакините изпуснаха няколко добри положения, както бе и при загубата от Левски преди две седмици. Единственото попадение в мача вкара Георги Миланов в 61-ата минута след асистенция на Дока Мадурейра. Само минута по-късно обаче гостите останаха с човек по-малко, след като Николай Бодуров бе останал последен в защитата и бе принуден да спре непозволено Дончо Атанасов. Реферът Стефан Спасов не се поколеба и мигновено изгони националния футболист.
Така шест кръга преди края "оранжевите" водят с 11 точки на Левски, но "сините" са с мач по-малко. На 8 май двата тима се срещат на стадион "Георги Аспарухов" в пряк двубой.
Успехът във Варна бе първи за Литекс от 7 години като гост на "моряците". Срещата  бе преломен момент и за треньора на ловчанлии Любослав Пенев. Преди две години именно на "Тича" воденият от него ЦСКА записа първа загуба през пролетта, след което изгуби преднината си от пет точки и Левски стана шампион.
Мачът започна равностойно, а първото положение бе за варненци. То обаче бе пропуснато от Георги Илиев, чиито удар с глава бе спасен от Винисиус Баривйера. В 43-ата минута Танко Дяков бе оставен непокрит, но ударът му с глава излезе в аут. В първите минути на втората част отново Жоро Илиев се оказа на добра стрелкова позиция, но вратарят затвори добре ъгъла и хвана удара. В 61-ата минута Дока изведе Георги Миланов в 61-ата минута и той би технично покрай Петър Денчев за 0:1. В следващата атака Дончо Атанасов бе изпуснат от "оранжевата" защита и Николай Бодуров го повали, за което получи директен червен картон.
До края на мача варненци наложиха натиск и можеха да стигнат до изравняване, но първо удар на Георги Илиев бе избит малко пред голлинията, а в последната минута Росен Колев с глава стреля в аут.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
По-добрия отбор бяхме,но направихме непростими пропуски и то много на брой.В такива мачове от най-много 2 възможности трябва да реализираш една,а ние изпукахме 7-8 чисти положения.Провалената от ръководството селекция и отказът да бъде осигурен класен нападател ни провали днес,както и на Герена междудругото...Въпреки загубата харесах желанието,хъса и себераздаването на отбора както и умната отборна игра наложена от Генов.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: