Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Чужденците спечелиха Мача на звездите. Двата тима вкараха 254 точки
Автор: Екип Varna24.bg 21:58 / 30.04.2011Коментари (0)356
© Bgbasket.com
Отборът на чужденците в Националната Баскетболна Лига – "Вестникът" спечели HDI “Мачът на Звездите" срещу тима на българите – "Рекламист" със 128:126 в зала "Диана" в Ямбол. Най-резултатен за победителите беше Арън Харпър – 30 точки, 7 борби и 4 асистенции и заслужи приза за "Най-полезен играч", Травис Питърсън приключи с 19, а Христо Захариев, който бе трансфериран в тима на чужденците в последния момент, завърши със 17 точки.

Двубоят започна далеч по-добре за българите, след като Божидар Аврамов и Николай Върбанов вкараха за 5:0, но Коул и Мортън веднага реагираха за чужденците и резултата бе изравнен. В следващите минути тимът на българите заложи изключително много на стрелбата от далечно разстояние, докато Хийт, Шундов и Питърсън бяха точни за две точки и равенството се запази – 15:15. Както и се очакваше, нито един от двата отбора не играеше в защита, като се разчиташе единствено на точната стрелба и на атрактивни изпълнения. До края на първата част чужденците поеха пълен контрол и след убийствена стрелба от далечно разстояние си осигуриха аванс от 16 точки - 43:27.

Вторите десет минути започнаха с тройка на Веселинов, но след това, съотборниците му отново се скъсаха да пропускат, а Коул и Питърсън приключиха атрактивно бързите атаки на тима си за 52:40. В следващите минути чужденците поддържаха интереса на публиката, след като и Шундов се отчете с красива забивка тип "alley-oop", но въпреки това, българите успяха да намалят изоставането си на осем точки – 51:59 благодарение на Радионов и Давидов, които заложиха на най-силните си оръжия – стрелбата от далечно и средно разстояние. Все пак, чужденците демонстрираха сериозна класа и Мак, Харпър, Питърсън и Шундов отново се отличиха с точни стрелби за 75:60.

През третата четвърт баскетболистите и на двата отбора не промениха поведението си, като чужденците продължиха да радват публиката със забивки, а Харпър и Питърсън демонстрираха точен мерник от далеч за разлика от 20 точки. В заключителните 180 секунди на периода българите успяха да коригират мерника си и съотборниците в Лукойл Академик Аврамов и Веселинов също бяха точни от далечно разстояние за 94:108.

В последните десет минути на терена Божо Аврамов и Говедаров отново се развихриха и намалиха изоставането на българите на десет точки, като след това, българите продължиха да показват по-добър мерник и без особен проблем срещата отново се завърза – 121:121 при две минути до края. Това не притесни чужденците, Брендън Хийт започна да раздава пасове шедьоври, а съотборниците му затегнаха играта в защита и си гарантираха успеха – 128:126, но краят на шоу програмата бе помрачен, след като Мартин Дурчев получи контузия в десния глезен.

Източник: Sportal.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: