Баскетболистите се нуждаят от пълни трибуни днес

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:47 / 06.05.2011
648
Баскетболистите на Евроинс-Черно море се нуждаят от пълни трибуни в зала Хрисо борисов днес. В 18 ч. започва вторият мач от четвърфиалната серия на Националната баскетболна лига срещу Рилски спортист. В Самоков преди два дни изключително младият тим нна Любомир Минчев спечели с 91:85. Така 20-21-годишните съсезатели от морската столица са само на един успех от отстраняване на "скиорите" с 221-сантиметровия Мароевич и националите Иван Лилов и Александър Груев в състава си. По този начин варненци ще опровергаят всички сд класиране до полуфинал.
"Мачът беше драматичен, а в края стана много драматичен", заяви след двубоя в Самоков треньорът на Черно море Любо Минчев. "Те в трудни моменти вкараха две тройки и не ни позволиха да спечелим мача по-рано. В крайна сметка важното е, че ние победихме и имаме предимство. Плейофната серия не е завършила, винаги съм казвал, че в тези серии всичко е различно от редовния сезон. Нищо не е спечелено, просто имаме предимство. Предстоят ни тежки мачове, независимо дали един, или два. Независимо от разликата в ръста на играчите под коша, ние никога през сезона не сме пазили специално един човек. Ние пазим по своя начин и аз не съм искал да променям нещо в играта на отбора, за да изненадвам противника. В крайна сметка така може да изненадам нас. Нормално е в тази плейофна серия да има много нерви. И на Росен Барчовски, както и на мен, ни отсъдиха технически нарушения. Не искам да се оказва натиск на съдиите, може би и аз съм реагирал по някакъв неправилен начин срещу тях. Искам да отбележа обаче, че съдиите не ни спечелиха мача."
Ето и очакванията на Минчев за втория мач: "Очаквам много труден втори мач, дори по-труден от този. Похвалих отбора си, имах възможност да им кажа две думи. Най-важното бе да водим битка. В нея ние можем да спечелим, или да изгубим. Рилски имат да ни бият. Ние имахме възможността и спечелихме. Нищо обаче не е решено."


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).