Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Варненецът Тихомир Грозданов се класира на 1/2-финала на Загорка къп
Автор: Екип Varna24.bg 20:44 / 06.05.2011Коментари (0)418
©
Варненецът Тихомир Грозданов спечели поредния си мач по пътя към финала на Zagorka Tennis Cup на кортовете в Морската градина, отстранявайки румънеца Андрей Савулеску с 2:1 сета (6:4, 5:7, 6:4). В първия сет Тото взе безпроблемно първите два гейма и затвори с 6:4. В следващия двамата състезатели играха равностойно до 5:5, когато Савулеску постигна пробив и приключи сета със 7:5. Тото Грозданов не започна убедително третата част и позволи на румънеца да поведе с 3:0. След това българският тенисист показа топформа при сервиса и дългите разигравания и спечели пет последователни гейма за 5:3. В крайна сметка Тото Грозданов триумфира с победата след 2 часа и 15 мин. красив тенис на кортовете "Черно море – Елит" във Варна.
Утре Грозданов ще се изправи срещу Милян Зекич от Сърбия в спор за участие във финала в Zagorka Tennis Cup.
Във финалите за двойки, които се проведоха непосредствено след края на четфъртфиналите за сингъл, Марчин Гаврон и Гжегож Панфил взеха победа над Адриан Кручат и Алекс Карпен,  надделявайки с резултат 7:5, 6:4 в отделните сетове. В атрактивен за публиката двубой финалистите показаха оспорвана игра на централния корт. В първия сет двете двойки спечелиха своите сервирания до 5:5. При този резултат Гаврон и Панфил постигнаха пробив, след което взеха и подаването си за 7:5. Втората част премина под доминацията на полския тандем и след два последователни пробива затвориха и втотия сет (6:2).
Организаторите от Загорка и ТК "Черно море - Елит“ наградиха победителите и финалистите, като ги поздравиха за триумфа и им пожелаха още много успехи в попрището на професионалния тенис. Радина Шкутова, бранд мениджър на «Загорка», заяви след връчването на купите: «За нас е чест да поздравим двойките победители в първия турнир от веригата Zagorka Tennis Cup за тази година. Като иновативна и развиваща се марка, Загорка се стреми да дава неповторими тенис изживявания на всички фенове на тениса и бирата и аз съм щастлива, че за поредна година ние подкрепяме българския тенис в мащабно спортно събитие, каквото е този професионален турнир. Очакваме в неделя с интерес и финала при сингълс".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: