Спартак 1918 загуби с дузпи финала за Аматьорската купа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
20:10 / 19.05.2011
1350
"Спартак 1918“ не успя да спечели купата на аматьорската лига. Варненци загубиха срещу "Нефтохимик“ във финала, който се игра в Сливен. В редовното време двата тима завършиха 2:2, но при дузпите трима варненци пропуснаха от бялата точка, докато вратарят им Мирослав Марков успя да спаси само един от ударите на бургазлии и така съперникът им спечели трофея. Финалът се игра пред погледа на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и вицешефа на централата ни Йордан Лечков. Лично Боби връчи купата на победителите и медалите на двата отбора.

"Шейховете“ откриха резултата в 11-ата минута чрез Иванов, който бе изведен сам срещу Марков и пусна топката покрай него. В 46-ата мин "Спартак 1918“ стигна до изравняване. Денис Андреев навърза трима противникови футболисти и от 15-ина метра с прецизен удар вкара в мрежата на Данчев. Варненци успяха да направят пълен обрат в 74-тата мин. Андреев бе спънат в наказателното поле и реферът Стоян Денев отсъди дузпа. Георги Димитров бе точен от бялата точка. Само четири по-късно обаче ветеранът в състава на бургазлии Милен Георгиев успя да изравни и така се наложи дузпи да решават крайния победител.

Варненци не сполучиха в първите си два опита чрез голмайсторите от двубоя Андреев и Димитров. "Нефтохимик“ вкара първите две дузпи, а при третата Марков спаси, за да запази шансовете на съотборниците си. Преди това Марин Петров бе вкарал веднъж за спартаковци. Двата тима си размениха по още един успешен опит, но Михалев от варненци би в гредата и така бургазлии стигнаха до трофея.

 





Съставът на "Спартак 1918“: Марков, Димов (90 М. Петров), Дончев, Димитров, Михалев, Гр. Георгиев (46 Б. Илиев), Ст. Иванов, Пл. Иванов, Луго, Андреев, Костадинов (89 Желязков)



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).